Vágólapra másolva!
A Ferrari korábbi csapatfőnökének első négyéves ciklusa az idei év végén letelik, támogatói biztatására azonban valószínűleg újra megpályázza a pozíciót. 

Jean Todt 2009 végén vette át a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztját a botrányok között távozó Max Mosley-tól, miután több szavazatot kapott, mint a korábbi rali-világbajnok Ari Vatanen. Mivel az elnököt négy évre választják, a korábban a Ferrari csapatfőnökeként tevékenykedő Todt első ciklusa 2013 végén letelik.

A francia eddig nem nyilatkozott arról, hogy folytatni kívánja-e a munkát, most viszont erős utalásokat tett arra, hogy a jövőben is elnök szeretne maradni. Állítása szerint elsősorban az amerikai autósport-szövetségek támogatása győzte meg arról, hogy ismét induljon a választásokon.

"Ha Észak-, Közép- és Dél-Amerikában is egyhangúan állítják az emberek, hogy folytatnom kell, az egyértelműen megkönnyíti a döntésemet" - nyilatkozta a francia AFP hírügynökségnek. "Ennek is komoly súlya lesz a döntésemben."

"Még van egy kis gondolkodási időm, de ha valakit ennyien támogatnak, az nyilvánvalóan folytatni szeretné a munkát" - tette hozzá a francia, akit az elmúlt években többek között azért is kritizáltak, hogy nem irányítja elég kemény kézzel a szövetséget.