Vágólapra másolva!
Christian Horner szerint a Mercedes versenyzői komoly szerepet játszhatnak a 2013-as bajnokság alakulásában, ha egész évben versenyképes lesz az autójuk. Vettel is elismeri, hogy Hamiltonék "veszélyesek" lehetnek.

Bár a legtöbben egyetértenek abban, hogy a szezon előtti teszteken futott köridők a valódi erősorrend szempontjából nem mérvadóak, a Mercedes nagyszerű szereplését nehéz figyelmen kívül hagyni. A németek a tesztek során többször villantottak, az utolsó barcelonai gyakorláson pedig Nico Rosberg több mint 3 tizeddel gyorsabb kört futott, mint legközelebbi ellenfele, Fernando Alonso.

A Mercedes a biztató kezdet ellenére nem bízza el magát, szerintük nem lehet komoly következtetéseket levonni a köridőkből. Ellenfeleik közül azonban már többen felfigyeltek a formájukra, Christian Horner például biztos benne, hogy a Lewis Hamiltonnal megerősödött istállóval Melbourne-ben is számolniuk kell. "Néha felkaptuk a fejünket a Mercedes köridői láttán" - ismerte el a címvédő Red Bull csapatfőnöke. "Gyorsnak tűnik az autójuk, Lewis leigazolásával pedig garantáltan előreléptek. A köridőkön is meglátszik a jelenléte, éppen ezért szerződtették."

"Biztos vagyok benne, hogy idén velük is számolni kell. Az viszont kihívást jelenthet számukra, hogy az egész idény során versenyképesek maradjanak - a szezon elején az elmúlt két évben is gyorsak voltak, tavaly meg is nyerték a harmadik versenyt Kínában" - tette hozzá Horner, akivel Sebastian Vettel is egyetért.

"Végre lehetőségem nyílt rá, hogy megnézzem, mit csinált a többi csapat" - írta saját honlapján Vettel a barcelonai tesztről. "Nico nagyszerű teljesítmény nyújtott az utolsó napon a Mercedesszel, ebből is látszott, milyen veszélyesek lesznek Lewisszal a jövőben. Rajtuk kívül is sok olyan ellenfelünk van, akikre figyelnünk kell."

Forrás: Mercedes