Vágólapra másolva!
A 2009-es világbajnok szerint új csapattársa visszajelzései is legalább olyan fontosak, mint az övéi, a gumikkal való bánásmód terén pedig tanulhat is tőle.

A Lewis Hamilton helyére érkező Sergio Pérezt egyesek túl tapasztalatlannak tartják ahhoz, hogy érdemben segítse a McLaren munkáját, Jenson Button azonban már többször is védelmébe vette fiatal csapattársát. Ezúttal azt hangsúlyozta, milyen fontosnak bizonyultak csapattársa észrevételei a téli tesztek során.

"Lewis távozása és Sergio érkezése után befolyást gyakorolhattam az autó fejlesztésére, de amint a pályára hajtunk, mindketten egyenlő mértékben veszünk részt a munkában" - nyilatkozta Button a GPUpdate.net-nek. "Ugyanannyi nap állt rendelkezésünkre, és Checo visszajelzései is ugyanolyan fontosak voltak, néhány esetben talán még fontosabbak is."

A Saubertől érkező Pérez többek között azzal szerzett hírnevet az előző szezonban, hogy rendkívül jól bánt a gyorsan kopó Pirelli gumikkal, az ebből származó előnyét pedig többször dobogós helyezésekre váltotta. "Egy másik csapattól érkezett hozzánk, és mindannyian tudjuk, milyen jól tudta kímélni az abroncsokat. Ez számunkra is pozitívumot jelenthet" - vélekedett Button.

Bár maga a brit is híres arról, hogy vezetési stílusával késleltetni tudja a gumik elhasználódását, szerinte Pérez segítségével még jobb versenyzővé válhat. "Checo tudja, hogyan kell hosszú ideig úgy vezetni az autót, hogy közben kicsi a gumikopás mértéke" - magyarázta. "Érdekes volt meghallgatni erről a véleményét, nekem is segítséget jelenthet."