Vágólapra másolva!
Vasárnapra helyrejött a gyomorrontás után, de a biztonság kedvéért a Lotus Barcelonában tartja Romain Grosjeant is.

Ki kellett hagynia a barcelonai teszt szombati napját Kimi Räikkönennek, mert reggel kisebb ételmérgezést kapott. Mivel az volt a szezon kezdete előtti utolsó tesztnap, nagyon fontos volt a finn számára, hogy felépüljön vasárnapra, és kipróbálhassa a Lotus autóját a legújabb fejlesztésekkel.

Räikkönen végül helyrejött, így a volán mögé ülhetett, azonban újabb szerencsétlenség érte: az E21-ben meghibásodott a váltó, és a cseréje miatt szinte az egész délelőttje kárba veszett, mindössze 7 kört tett meg.

Biztos, ami biztos, a Lotus Romain Grosjeant is Barcelonában tartotta arra az esetre, ha a finn mégis rosszul érezné magát. A csapat tegnap Párizsból rángatta vissza a francia pilótát, aki abban a tudatban volt, hogy pénteken véget ért számára az idényre való felkészülés a pályán. "Reggel kicsit lustálkodtam. Fél 10 és 10 között terveztem felkelni, hogy személyes ügyeket intézzek Párizsban, de már fél 9-kor felébredtem" - mondta Grosjean. "Bekapcsoltam a telefonom, és egy üzenet fogadott Alan (Permane-től, a vezető versenymérnöktől), amelyben az állt, hogy 'legyek szíves hívjam vissza, mert Kimi nem érzi jól magát, és nagyra értékelnék, ha visszamennék Barcelonába."

Grosjean délutánra meg is érkezett, addig a tesztpilóta Davide Valsecchi vezette az autót. A 27 éves olasz eddig nem sokszor ülhetett F1-es autóba, de elégedett volt saját teljesítményével. Csupán annyi gondja volt, hogy a saját cuccai már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén voltak, ezért Räikkönen felszerelését kellett használnia. "Az ő ülését, overallját, cipőjét kellett használnom, persze az alsónemű kivétel volt" - viccelődött Valsecchi. "De nem volt nagy probléma. Amikor szóltak, hogy 'Räikkönen ülését kell használnom', arra gondoltam, hogy ez egy korábbi világbajnok ülése, szóval gyors leszek."