Vágólapra másolva!
A cég szerint Sergio Pérez és a többiek eltúlozzák a problémát, mert Melbourne-ben csak 2-3 kerékcserére kell számítani.

A hét legforróbb témája az új generációs gumik szokatlanul gyors kopása volt, amely az egész mezőnyt kellemetlen meglepetésként érte. A Pirelli eleve arra törekedett, hogy növelje a bokszkiállások számát, ezért lágyított a keverékeken, a hatás azonban a barcelonai teszten a vártnál is drámaibb volt. A hét legjobb köridejét jegyző Sergio Pérez például azt mondta, "télen mindig gyorsan koptak a gumik, de ennyire még sohasem. Remélem, hogy ez változni fog, mert ha így marad a helyzet, Melbourne-ben 7-10 kerékcsere lesz."

Amikor csütörtökön lebonyolított egy-egy versenyszimulációt, Pastor Maldonadónak háromszor, Romain Grosjeannak négyszer, míg Mark Webbernek ötször kellett kiállnia a bokszba friss gumikért. Az ausztrál azonban másokhoz hasonlóan bízott benne, hogy ez csak a téli hideg következménye volt. "Ezért optimisták vagyunk, hogy Melbourne-ben, a sokkal melegebb pályán az autónk kevésbé fog csúszkálni, ezért nem jelentkezik majd olyan durva szemcsésedés sem, mint itt" - jegyezte meg.

Az Auto Motor und Sport szerint ráadásul a Williamsnél úgy találták, hogy az új szuperlágy gumikkal nem lehet olyan jó köridőt futni, mint az elvileg kevésbé tapadó lágyakkal. A Pirellinél azonban úgy vélik, szükségtelen a hisztéria. "Melbourne-ben két-három kiállásra számítunk" - jelentette ki magabiztosan a cég sportprogramját irányító Paul Hembery az O Estado de Sao Paulónak.

A Pirelli F1-es menedzsere, Mario Isola az El Pais-nak hozzátette, hogy "Pérez jobban aggódik, mint kellene. Mindössze kicsit izgalmasabbá akartuk tenni a versenyzést, de nem ragadtattuk el magunkat semmilyen szélsőséges lépésre."

Jenson Button megerősítette ezt, azt állítva, hogy a gumikkal kapcsolatos problémák a körülményeket figyelembe véve teljesen normálisak. "Barcelonának durva aszfaltja van, sok a gyors kanyar, a hőmérséklet alacsony. Mégis mit várnak? A Pirelli nem készíthet külön gumikat a téli teszteléshez" - mutatott rá.