Vágólapra másolva!
2008-ban már mehetett egy kört a Suzuki Lianával a népszerű műsorban, de akkor vizes volt a pálya. Most szárazon is kapott egy esélyt, és azonnal élt vele.

Lewis Hamilton öt évvel ezelőtt már szerepelt a népszerű Top Gearben, és megtett egy kört a műsor tesztpályáján, a Surrey-ben található Dunsfold Aerodrome-on a Suzuki Lianával, akkor azonban vizes volt az aszfalt, ezért csak 1:44.7-es időeredményt ért el. A körülményekhez képest ez is jónak számított, hiszen a száraz pályán Nigel Mansell 1:44.6-os, Rubens Barrichello pedig 1:44.3-as időre volt képes, míg a rekordot 1:44.0-val nem más tartotta, mint Sebastian Vettel.

Amikor a műsorvezető, Jeremy Clarkson megkérdezte tőle, hogy ez bosszantotta-e, Hamilton vigyorogva hümmögött. "Az F1-ben már ki tudja, mióta övé a legjobb autó, és még a Top Gearben is ő tartotta a rekordot..." - mondta.

De csak idáig, Hamilton ugyanis élt a lehetőséggel, hogy végre száraz aszfalton is kipróbálhatja magát, és Vettelre több mint egy másodpercet verve 1:42.9-es rekordot állított fel.