Vágólapra másolva!
Az F1 nagyura arra számított, hogy a Marussia is követi az F1-ből távozó HRT-t, múlt héten azonban megbizonyosodott róla, hogy már minden csapat biztonságban van.

Bernie Ecclestone elárulta, a híresztelésekkel ellentétben mind a tizenegy Forma-1-es csapat stabil anyagi háttérrel rendelkezik, így nem kell attól tartani, hogy az tavaly év végén csődbe ment HRT után újabb istálló távozik. Ecclestone múlt csütörtökön találkozott a kisebb istállók képviselőivel Londonban, ahol többek között a továbbra is véglegesítésre váró új Concorde Agreementről tárgyaltak. Bár az elmúlt hetekben a Marussia és a Force India körül is aggasztó hírek keringtek, a 82 éves üzletember szerint mindegyik csapat készen áll arra, hogy aláírja az új keretszerződést.

"Csütörtökön tájékoztattam a csapatokat az új Concorde Agreementről" - nyilatkozta az Autoweeknek Ecclestone, aki maga sem bízott az összes istálló stabilitásában. "Mindegyikük biztonságban van. Az összes csapattal megegyeztünk, még a Marussiával is - ők is folytatják. Azt hittem, ők ki fognak szállni, de nem így lesz."

A 2013-tól érvényes Concorde Agreementről zajló tárgyalások alatt a csapatoknak sikerült kiharcolniuk, hogy az eddigi 47,5% helyett mostantól 63%-ban részesüljenek a televíziós közvetítésekből származó bevételekből. Ecclestone szerint így már egyik istálló sem panaszkodhat a szerződés új feltételeire. "Mindegyiknek több pénze van, mint Istennek" - jelentette ki.