Vágólapra másolva!
Még a csapatfőnök, Christian Horner is elhatárolódik a tanácsadó, Helmut Marko Webberre nézve derogáló megjegyzéseitől.

Bár sokan úgy vélik, a Red Bull mostohagyerekként kezeli Mark Webbert, és az ausztrálra tett derogáló megjegyzéseivel a csapat tanácsadója, Helmut Marko nemrég ismét olajat öntött a tűzre, Christian Horner igyekezett elbagatellizálni a nyilatkozata jelentőségét, azt állítva, hogy ő sem ért egyet vele.

"Mindannyian tudjuk, hogy Helmut időnként rendkívül szókimondó. A megjegyzései a magánvéleményét tükrözték, és mindent félre lehet értelmezni" - mondta Horner az új Red Bull RB9 vasárnapi bemutatóján. "Ha nem lennénk elégedettek Markkal, eleve nem is hosszabbítottuk volna meg a szerződését egy újabb évre. Mindkét versenyzőnknek egyenlő esélyeket biztosítunk, aztán rajtuk múlik, a pályán hogyan teljesítenek."

"A csapaton belül eddig is így álltunk hozzá, és ezután is így fogunk. Minket nem érdekel, hogy melyik versenyző nyer, amíg a mi autónkat vezeti."

Marko január elején fejtette ki, hogy szerinte Webber összeomlik az esélyesség terhétől. "Úgy tűnik nekem, hogy évente van két versenye, amelyen legyőzhetetlen, azonban képtelen megtartani ezt a formát egész évben" - mondta. Az ausztrál néhány nappal később maga is elismerte, hogy úgy érzi, a Red Bullnál nem számolnak vele, de most azt állította, ennek ellenére vérmes reményekkel vág neki az új szezonnak.

Forrás: Red Bull
A galériához kattintson!

"Meggyőződésem, hogy az előző évekhez hasonlóan idén újra harcba szállhatok a világbajnoki címért" - jelentette ki. "Minden nap ezzel a gondolattal ébredek. A csapat tudja, hogy 100 százalékos támogatásra van szükségem. 90 százalékos támogatással nem lehet vb-t nyerni."

Az új RB9 tervezését irányító Adrian Newey közben "érdekesnek" nevezte a más csapatok - így a Lotus - által kifejlesztett passzív DDRS-t, és hozzátette, hogy bár a Red Bull is kísérletezhet vele, egyelőre nem árulja el, be fogják-e vetni.

"Nagyon nehéz megbízhatóvá tenni olyan módon, hogy egy másik autó mögött haladva ne kapcsolódjon be kellemetlen pillanatokban, és a hétvége egészét nézve megérje használni" - magyarázta. "Egyik sem könnyű feladat."

Horner úgy vélte, a Red Bull esélyeit a címvédésre növeli, hogy már zsinórban ötödik éve változatlan a versenyzőpárosa. "A technikai stábunkra és az összes kulcsfiguránkra is érvényes ez a folytonosság" - mutatott rá. "Ami szerintem azt bizonyítja, hogy milyen eltökélten szeretnénk egy újabb évre a vitrinünkben tartani a bajnoki trófeát."

Az RB9 tesztelését kedden Webber kezdi meg a spanyolországi Jerezben.