Vágólapra másolva!
Egy amerikai-kanadai befektetőcsoport állítólag közel jár ahhoz, hogy megvegye a csődbe ment istállót, és Scorpion Racing néven indítsa azt az F1-ben. Ecclestone azonban nem tartja valószínűnek, hogy már idén versenyezhetnek.

Bár sokáig úgy tűnt, a HRT tulajdonosai senkinek nem tudják eladni Forma-1-es csapatukat, a legújabb hírek szerint amerikai és kanadai befektetők előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a tavaly év végén csődbe ment istálló átvételéről. Az Autosport úgyt udja, a befektetőcsoport napokon belül felvásárolhatja a HRT-t, és Scorpion Racing néven már a 2013-as bajnokságban is elindítaná.

A Scorpion egy silverstone-i létesítményben fejlesztené tovább a HRT F112-es autóit, amelyeket továbbra is Cosworth motorokkal és a Williamstől vásárolt sebességváltókkal szerelnének fel. Noha Ecclestone elvben áldását adta a csapat indulására, nem valószínű, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már idén engedélyezi a részvételüket. A 2013-as bajnokságra ugyanis tavaly novemberig lehetett nevezni, és a HRT azonban nem tudta kifizetni az ehhez szükséges összeget.

Ecclestone állítólag levelet küldött a Scorpion Racing befektetőinek, melyben a nevezés leadására biztatta őket, ennek ellenére ő maga is szkeptikusan nyilatkozott az újjáalakuló istálló esélyeiről. "Beszéltem velük, azt tanácsoltam nekik, hogy vegyék fel a kapcsolatot az FIA-val, és kérjék a felvételüket" - nyilatkozta Ecclestone a Press Associationnek. "Fel akarják vásárolni az egész HRT-t, majd céget alapítanának, és neveznének a bajnokságba. Én személy szerint úgy gondolom, nem fognak sikerrel járni - kicsit késő van már ehhez. Talán jövőre sikerülhet nekik."

Az FIA szóvivője annyit közölt, hogy konkrét kéréssel még senki nem kereste fel a szövetséget, így egyelőre nem is foglalkoznak az üggyel.