Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone nem fogadta el a németek ajánlatát, ők mégsem mondanak le a nagydíjról. A Nürburgringet pénzelő üzletemberek beperelték a pálya főnökét, aki szerintük hátráltatta a tárgyalásokat.

Másfél hónappal a 2013-as világbajnokság kezdete előtt még mindig nem lehet tudni, melyik pálya rendezheti meg az idei Német Nagydíjat. A Hockenheim és Nürburgring 2007 óta évenkénti váltásban ad otthont a futamnak, s bár idén az utóbbi helyszín következne a sorban, a pálya üzemeltetői anyagi problémák miatt egyelőre nem tudtak szerződést kötni Bernie Ecclestone-nal.

A Nürburgring már tavaly nyáron csődközelbe került, de akkor állami támogatással sikerült életben tartani a pályát. Az Ecclestone által követelt rendezési díjat viszont képtelenek kifizetni, ezért saját ajánlattal álltak elő. Az F1 első embere azonban visszautasította a Nürburgring szerződéstervezetét. "Nem fogadtuk el, hiszen anyagilag nem volt megvalósítható, így be is fejeztük a tárgyalásokat" - idézték német források Ecclestone-t, aki hozzátette, "mindent megtesz" azért, hogy valamelyik német pályán mégis sor kerüljön a 2013-as futamra.

A Nürburgring Automotive GmbH vezére, Jörg Lindner nem adja fel a küzdelmet, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a legendás pálya rendezhesse meg a nagydíjat. "Kizárólagos jogunk van a Forma-1-es futamhoz a Nürburgringen, és ehhez ragaszkodunk is" - jelentette ki a Rhein Zeitung című napilapnak.

A korábban köztulajdonban lévő Nürburgringet 2007-ben adták bérbe Lindnernek és üzlettársának, Kai Richternek. Ők finanszírozták azt a projektet, melynek keretében a pályát felújították, a közelébe pedig bevásárlóközpontot és vidámparkot építettek. Lindner és Richter állítólag megkapná az F1-es futamból származó bevételek 30%-át, így nem csoda, hogy ragaszkodnak a verseny megrendezéséhez.

A Pitpass.com értesülései szerint a két üzletember úgy gondolja, a Nürburgring főnöke, Karl-Josef Schmidt hátráltatta a Bernie Ecclestone-nal folytatott tárgyalásokat. A pálya promóterei ezért pert indítottak Schmidt ellen, ami még bizonytalanabbá teszi a pálya helyzetét. Ecclestone egyébként nem tűzött ki konkrét határidőt a helyszín véglegesítésére, így az is előfordulhat, hogy csak az idény közben derül ki, melyik pályán rendezhetik meg július 7-én a Német Nagydíjat.