Vágólapra másolva!
A mexikói nem tart attól, hogy túl korán került a McLarenhez, hiszen elődje, Lewis Hamilton is fiatalon lett sikeres a csapatnál. Szerinte a McLaren előnyére válhat, hogy Buttonhoz hasonlóan ő is kíméletesen bánik a gumikkal.

Sokakat meglepett, hogy a McLaren tavaly szeptemberben Serio Pérezt szerződtette a Mercedeshez távozó Lewis Hamilton helyére. A mexikói múlt hétvégén ünnepelte 23. születésnapját, és eddig mindössze két szezont teljesített a Sauber színeiben. Pérez azonban nem tart a McLarennél rá váró kihívásról, már a 2013-as idényben a világbajnoki címet célozza meg.

A tavaly három dobogós helyezést szerző mexikói biztos benne, hogy ehhez a csapat segítségére is számíthat, hiszen a McLaren már többször bizonyította, hogy a tapasztalatlan versenyzőkből is képes kihozni a legtöbbet. 2002-ben mindössze egy sauberes idény után szerződtették Kimi Räikkönent, Hamilton pedig újoncként debütált az istállónál 2007-ben.

"Mindenki számára van egy jó hírem: a McLaren egy olyan csapat, amely tudja, hogyan kezelje a fiatal versenyzőket" - nyilatkozta Pérez a Formula1.com-nak. "Gondoljanak csak az elődömre, Lewis Hamiltonra: úgy csatlakozott a csapathoz, hogy egyáltalán nem volt F1-es tapasztalata, de az istálló segítségével kivirágzott, győztes és bajnok vált belőle. Én is ugyanilyen bánásmódban szeretnék részesülni."

Forrás: McLaren

Pérez szerint a McLaren előnyére válhat, hogy hozzá hasonlóan csapattársa, Jenson Button is képes kíméletesen bánni a gumikkal. A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery ugyanis múlt héten figyelmeztette az istállókat, hogy az év elején ismét nagyobb mértékű gumikopásra kell számítaniuk.

"Remélhetőleg így lesz" - válaszolta Pérez arra a kérdésre, hogy a McLaren előnyt kovácsolhat-e a két versenyző hasonló vezetési stílusából. "De jelenleg ezek csak találgatások - addig semmi sem biztos, míg nem ültünk az autóban, és nem tettünk meg vele sok kilométert."

"Természetesen én is arra tippelnék, hogy két, hasonló vezetési stílussal rendelkező versenyző megkönnyítheti a csapat dolgát. De vajon mennyire hasonlít a stílusunk? Ez csak a következő két hétben fog kiderülni, amikor ugyanazt az autót vezethetjük. Addig csak annyi értelme van a spekulációknak, mintha az almát próbálnánk összehasonlítani a naranccsal."