Vágólapra másolva!
Változatlanul kiadó egy hely az idei versenynaptárban, de Bernie Ecclestone már kételkedik, hogy a július 20-21-i hétvégén lesz-e nagydíj. Jelenleg úgy tűnik, egy francia vagy egy portugál pályának lehet esélye a rendezésre.

Egy évvel későbbre halasztották a Forma-1 debütálását New Jerseyben, így a 2013-as versenynaptárban megüresedett a július 20-21-i hétvége. Azt még továbbra sem tudni, hogy melyik helyszínnel pótolják a kieső nagydíjat - ha egyáltalán lesz nagydíj azon a hétvégén.

Márpedig Bernie Ecclestone attól tart, hogy idén húsz helyett tizenkilenc verseny lesz. "Ha valaki meg akarja tartani a huszadik versenyt, megtarthatja, amennyiben a pálya megfelelő. Tudunk segíteni a rendezésben" - idézte őt az Autosport. "Mindazonáltal úgy látszik, a csapatok nem akarják ezt a futamot. Kétlem, hogy sor kerülhetne rá."

A csapatoknak így is kimerítő a tizenkilenc versenyből álló szezon - Fernando Alonso például felvetette, hogy néhányat kivehetnének a menetrendből -, ezért nem bánnák, ha lenne egy további szabad hétvégéjük.

Ecclestone korábban elvetette az Osztrák Nagydíj és a Török Nagydíj lehetőségét, előbbit a kevés szálláshely, utóbbit az anyagi háttér miatt. Azt mondja, "Franciaországból van érdeklődés, és most már Portugáliából is, az új algarvei pálya révén."

Tavaly még úgy tűnt, visszatérhet a Francia Nagydíj, de megrekedtek a tárgyalások, miután az új kormánynak nem állt szándékában a verseny támogatása. Portugáliában legutóbb 1996-ban járt a bajnoki sorozat, viszont a modern, több versenysorozatot is fogadó algarvei pálya elvileg alkalmas lehet a Forma-1-re. A 2009-es idényre készülve több csapat tesztelt is rajta, mielőtt bevezették a hivatalos tesztkorlátozást.