Vágólapra másolva!
A menesztéséről szóló pletykákra reagálva kijelentette, hogy továbbra is ő marad a csapatfőnök. A Mercedes valóban felvette a kapcsolatot a McLaren technikai igazgatójával, de Brawn azt mondja, ez az esetleges utódlási lehetőség miatt történt.

Fokozódik a mozgolódás a Mercedesnél, ahogy elmaradnak a sikerek a bajnoki címre ácsingózó csapatnál. Az autógyár 2010 óta indít önálló istállót a Forma-1-ben, de három év alatt mindössze egyetlen futamgyőzelem jött össze nekik.

2011-ben elismert szakemberekkel erősítettek Aldo Costa, Bob Bell és Geoff Willis személyében, míg tavaly sikerült megkaparintaniuk Lewis Hamiltont a McLarentől, aki az idei szezontól versenyez náluk. A kudarcoknak áldozata is van, Norbert Haugnak két évtized után távoznia kellett a sportigazgatói posztról - az ő helyére Niki Lauda és Toto Wolff érkezett a menedzsmentbe.

Nemrég az is felmerült, hogy Ross Brawn helye is megingott a csapatfőnöki székben, de ő most nyilvánosan cáfolta ezt. "Mindenki tudja, hogy egy istálló működéséhez elengedhetetlen egy támpont, és az itt én vagyok" - jelentette ki. "Én vagyok a csapatfőnök. Én felelek a sportszakmai, a technikai és a versenyzési kérdésekért. Vannak azonban olyan területek is, amelyekbe nem akarok beleavatkozni. A kereskedelmi ügyeket Toto intézi, kiegészítve az én munkámat."

Forrás: Mercedes

A brit sajtó úgy tudja, Brawn helyére Wolff kerülhetne, míg általános kérdésekkel a McLarentől állítólag elcsábított Paddy Lowe foglalkozna. Brawn nem tagadja, a Mercedes valóban megkereste a McLaren technikai igazgatóját, de nem azért, mert mindenképpen le akarják őt váltani.

"Teljes mértékben ismerem a helyzetet. A Mercedes hosszú távra tervez, jómagam pedig látni akarom, hogy miképp alakulnak a dolgok, mielőtt hosszú távra elkötelezem magam" - nyilatkozta Brawn. "Akit érdekel, amit csinál, az folytatja. Én is ezt akarom tenni. És amikor azt mondom, 'remélem', azt úgy értem, hogy továbbra is megtalálom az izgalmat és a motivációt a versenyzésben, mert engem ez dob fel."

"Az egész hasonlít arra, ahogy a Ferrari megtervezte az utódlásomat. Amikor úgy döntöttem, hogy befejezem náluk a munkát, kidolgoztunk egy tervet, amiben én is részt vettem. Beszéltem Paddyvel is, együtt mértük fel a helyzetet."

A McLaren az autóbemutatójáról szóló kiadványában jelezte, hogy Lowe még mindenképpen nyilatkozni fog a csapat új modellről január 31-én. Hamilton szintén úgy tudja, hogy a szakember marad a McLarennél. "Tudtommal nincsenek tervek arra, hogy idehozzuk Paddyt. Ross biztosított, hogy hosszú távon elkötelezett a csapat mellett" - mondta.

"Már most egész jó a kapcsolatunk" - tette hozzá. "Minden csapatnál fontos, hogy legyen valaki, aki mutatja az utat, és arra serkenti a többieket, hogy haladjanak."

Az alakulatot váltó versenyző a héten mutatkozott be nyilvánosan a Mercedesnél, és máris elégedett a látottakkal. "A srácok itt jobban éhesek a sikerre, mint bármelyik másik csapat személyzete, amelyet eddig láttam" - mondta.

Forrás: Mercedes

Brawn optimista, hogy csapata hamarosan javulni fog azután, hogy tavaly többek között a szélcsatorna átalakítása és a gumikkal való bíbelődés miatt nem fejlődött eléggé.

"A kudarc az egyik legjobb motiváció. Túl vagyunk néhány pocsék éven, ami arra késztetett, hogy még keményebben dolgozzak a megfelelő teljesítményért" - nyilatkozta. "Izgalmas időszak elé nézünk. Lewis érkezése nyilvánvalóan hatalmas löketet és ösztönzést ad mindnyájunknak. Már látom a tizenkét hónappal ezelőtt végrehajtott változtatások hozadékát is. Az új autó tervezését Aldo irányította, és fantasztikus munkát végzett."

A Mercedes elsősorban 2014-ben, az új motorszabályok bevezetésekor számít nagyobb sikerre, bár Hamilton már idén sem tartja kizártnak a futamgyőzelmeket.