Vágólapra másolva!
Miután 2013-ban sem sikerült helyet találnia a mezőnyben, a svájci idén is a Red Bull alkalmazásában marad. Úgy érzi, még mindig sokat fejlődhet.

A Toro Rossótól 2011 végén elküldött Sébastien Buemi sokáig reménykedett abban, hogy az idei szezonra versenyzői állást talál valamelyik csapatnál, a tárgyalások azonban eredménytelennek bizonyultak. Buemi így - 2012-höz hasonlóan - idén is a Red Bull tartalékpilótájaként dolgozik majd. A legtöbb munka a csapat szimulátorában vár rá, de a versenyekre is elutazik, hiszen szükség esetén ő helyettesítené Sebastian Vettelt vagy Mark Webbert.

"A Red Bull Racingnél mindenkit jól ismerek, nagyszerű, hogy újabb évet tölthetek náluk" - nyilatkozta a svájci. "Segíteni fogok az autónk fejlesztésében, a gyárban és a nagydíjakon is visszajelzéseket adok a mérnököknek."

A még mindig csak 24 éves Buemi szerint ez a munka is segíthet neki abban, hogy 2014-ben visszatérhessen a mezőnybe. "Természetesen az a célom, hogy újra futamokon indulhassak, de a csapatnál végzett munkám során is folyamatosan tanulok."