Vágólapra másolva!
Ő maga számolt be arról, hogy közös megegyezéssel a szakítás mellett döntöttek. Várhatóan Luiz Razia vagy Bruno Senna foglalja el a helyét.

Nem várt fordulat történt a pilótapiacon, amikor Timo Glock úgy nyilatkozott, hogy távozik a Marussiától. A német versenyző éppúgy 2010-es bemutatkozása óta csapata zászlóvivőjének számított, mint a Caterhamnél Heikki Kovalainen, aki most valószínűleg szintén állás nélkül marad.

Glock - aki előző alakulatával, a Toyotával dobogós helyet is szerzett, és egyszer az első rajtsorba is beverekedte magát - a hétvégén megjelent Sport Bildnek azt mondta, "három csodálatos évem volt a Marussia F1 Teammel. Barátként válunk el. Szeretnék új kihívásokat keresni, és folytatni a nagy utazást az autósportban."

A Marussia hétfőn délelőtt hivatalosan is megerősítette a hírt. Glock 2011 közepén három újabb évre hosszabbított, ezért a szerződése 2014 végéig szólt volna, de anyagi nehézségei miatt a csapat most kénytelen olyan pilótát igazolni a helyére, aki gazdag szponzori háttérrel rendelkezik.

A Caterhamhez távozó Charles Pic utódja, Max Chilton is fizetős versenyzőnek számít, mellé valószínűleg Luiz Raziát vagy Bruno Sennát szerzi meg a Marussia.

Glock pedig várhatóan a DTM-ben folytatja a pályafutását, és állítólag már ezen a héten tesztelhet majd egy autót a spanyolországi Valenciában.