Vágólapra másolva!
A csapat bejelentette, hogy február 5-én mutatja be 2013-as modelljét Jerezben. Már csak a Marussia és a Lotus autójáról nem tudni, hogy mikor érkezik.

A Caterham hétfőn közölte, hogy február 5-én, az előszezon nyitónapján leplezi le új autóját. A CT03-at reggel 8.45-kor fogják először kitolni a csapat garázsa elé a spanyolországi Jerezben, ahol negyedórával később megkezdődik a kollektív tesztelés.

Így a Marussián és a Lotuson kívül már az összes istálló nyilvánosságra hozta, hogy 2013-as modellje mikor mutatkozik be. Egyelőre a Williams az egyetlen, amely nem készül el az első tesztre, de a csapat új versenyzője, Valtteri Bottas azt állította, eleve ez volt a terv.

"Mindig úgy számítottunk, hogy az első teszten még a tavalyi autónkkal veszünk részt" - mondta a finn Turun Sanomatnak. "Egy csomó új alkatrésszel fogunk kísérletezni, de a hangsúlyt természetesen arra helyezzük majd, hogy benyomásokat szerezzünk az idei Pirelli gumikról. Jelentősen különbözni fognak azoktól, amiket az előző évben használtunk, és a viselkedésükre valójában csak tesztelés közben derülhet fény."

A bemutatók időpontja:

- Január 31.: McLaren (?)
- Február 1.: Ferrari (Maranello), Force India (Silverstone)
- Február 2.: Sauber (Hinwil)
- Február 3.: Red Bull (Milton Keynes)
- Február 4.: Mercedes (Jerez), Toro Rosso (Jerez)
- Február 5.: Caterham (Jerez)
- Február 19.: Williams (Barcelona)