Vágólapra másolva!
Dr. Ian Roberts váltja Gary Hartsteint az FIA orvosi küldöttségének élén. A korábbi főorvos sokáig nem tudott megbékélni leváltásának tényével, de most gratulált utódjának.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtökön bejelentette, ki lesz a Forma-1 főorvosa a 2013-as idénytől: Gary Hartstein helyét a brit Ian Roberts veszi át. A posztot 2005 óta betöltő Hartsteinnel novemberben közölte az FIA, hogy nem újítja meg lejáró szerződését, a döntést azonban nem indokolták meg.

Ian Roberts sem ismeretlenül csöppen a Forma-1 világába, hiszen évek óta ő volt a silverstone-i pálya, és egyben a Brit Nagydíj főorvosa. Munkája során az FIA állandó orvosi küldöttének, Jean-Charles Piette professzornak kell majd jelentenie. "Míg Piette professzor a versenyirányítási központból fogja felügyelni a mentési munkálatokat, dr. Roberts a pályán dolgozik majd" - állt az FIA közleményében. "A legfőbb feladata az lesz, hogy a helyi orvosi csapat tevékenységét felügyelje."

Hartstein nehezen békélt meg azzal, hogy nem hosszabbították meg szerződését, az elmúlt hónapokban többször fakadt ki a Twitteren a váratlan döntés miatt, amelynek okát továbbra sem ismeri. A főorvos leváltása miatt korábban a versenyzők is kifejezték aggodalmukat, Hartstein azonban úgy véli, az FIA a megfelelő embert szerződtette a helyére.

"Gratulálok, Ian" - üzent utódjának a Twitteren. "Ő egyértelműen szerepelt volna az én listámon is. Nagyon jó orvos, aki vezetői képességekkel is rendelkezik, remek srác. Sok szerencsét, és érezd jól magad!"

Az FIA egyébként pont egy nappal a Sid Watkins professzor tiszteletére rendezett megemlékezés előtt nevezte ki Robertset. A legendás Watkins professzor közel harminc évig volt az F1 főorvosa, idén szeptemberben hunyt el.