Vágólapra másolva!
Miután Paul di Resta sikertelenül próbált lecsapni a McLarennél felszabaduló helyre, utalást tett rá, hogy szerinte a wokingiak a támogatói háttere miatt választották Pérezt. A mexikói visszaüzent azzal, hogy eredményeket nem lehet megvásárolni.

Sergio Pérez pályafutását fiatal kora óta támogatja a mexikói központú távközlési nagyvállalat, a Telmex, és egyesek úgy vélik, ez a szponzori háttér segített neki, hogy a Saubertől két év után átigazolhasson a McLarenhez Lewis Hamilton helyére.

Közéjük tartozik Paul di Resta, aki szintén pályázott a felszabaduló ülésre a McLarennél, ám végül maradnia kellett a Force Indiánál. "A sportágban egyre fontosabb az üzleti oldal. Péreznek hasznos háttértámogatása van" - mondta az Autosport International Show-n.

A célzás eljutott Pérezhez is, aki a Twitter-oldalán spanyolul reagált arra a vádra, hogy bevásárolták őt a McLarenhez. "Pénzzel meg lehet venni egy ülést, de az eredményeket sohasem" - jelentette ki. "Ezt a kétkedőknek üzenem." Pérez tavaly három dobogós helyet szerzett.

Korábban, a McLarennél történt hivatalos bemutatásán elmondta azt is, hogy a karrierjéért cserébe sok mindenről lemondott.

"Az emberek nem fogják fel, hogy mennyi mindent kellett feláldoznom, és ez eleinte bosszantott. 15 éves koromban el kellett hagynom a családomat, Némtországban sokáig egy étterem fölött kellett laknom" - mondta. "Előbb-utóbb azonban az ember megtanulja kezelni az ilyesmit."