Vágólapra másolva!
A Daimler elnöke, Dieter Zetsche szerint idén valószínűleg még nem mutatkoznak meg teljesen a Mercedesnél végrehajtott változtatások eredményei, de abban bízik, hogy a Forma-1-es csapat jövőre már jó eséllyel szállhat harcba a világbajnoki címért.

A Mercedes 2010-ben a Brawn GP felvásárlása után azzal a céllal indított ismét önálló Forma-1-es csapatot, hogy megszerezzék a bajnoki címet. Eddig nem jártak sikerrel, sőt gyakorlatilag egyik idényben sem volt esélyük az összetettbeli elsőségre, ráadásul csupán egy árva győzelmet tudtak felmutatni három év alatt.

A csapatnál több komoly változtatást végrehajtottak az elmúlt időben: a visszavonuló Michael Schumacher helyére leigazolták Lewis Hamiltont, két évtized után elküldték a sportigazgatói tisztségből Norbert Haugot, és Niki Laudát is hadra fogták, hogy kinyomozza, mi okozta a vártnál gyengébb teljesítményt.

A Mercedest birtokló Daimler elnöke úgy véli, idén még nem derül ki, hogy mennyire hatékonyak a lépéseik. "A következő szezon valószínűleg még nem tudja megmutatni a változtatásaink összes hatását, de 2014-ben már jó esélyünk lesz támadni a bajnoki címért, főleg az új motorszabályok miatt" - mondta Dieter Zetsche az Autocarnak a Detroiti Autószalonon.

"Az emberek elég hamar észreveszik, hogy valaki sikeres-e vagy sem, és hogy az eredmények megfelelnek-e az elvárásoknak" - tette hozzá. "A Mercedes elvárásának muszáj az lennie, hogy minden futamon harcolunk a győzelemért."

Zetsche elismerte, hogy személycserék ide vagy oda, a nehézségek forrása a nem elég hatékony autó. "Az igazi probléma a kasztnival van. Dolgozunk a megoldáson" - mondta.

Sokan egyébként attól tartanak, hogy ha a Mercedes nem ér el sikereket rövid időn belül, a vállalat vezetése beszünteti a Forma-1-es programot.