Vágólapra másolva!
Annak idején úgy tűnt, hogy a Williamsszel tér vissza a finn versenyző, és a csapat korábbi elnöke azt mondja, már akkor érezni lehetett rajta a motiváltságot. Adam Parr úgy véli, azért hiúsult meg a megállapodás, mert a Williams nem tudott versenyképes autót garantálni Räikkönennek.

Többször felmerült Kimi Räikkönen visszatérésének lehetősége a Forma-1-be az után, hogy 2009-ben távozott a Ferraritól. 2011-től a versenyző és a menedzsmentje már intenzíven puhatolózott a csapatoknál, és mint kiderült, először a Williamsnél érdeklődtek, de állítólag azért nem tudtak megállapodni, mert a finn túl nagy fizetést kért.

A Williams akkori elnöke, a posztjáról a tavalyi év elején kényszerűségből lemondó Adam Parr elárulta, hogy már 2011-ben érezte Räikkönenen, hogy motivált. "Amikor beszéltem vele, lenyűgözött a sikeréhsége és az elszántsága" - nyilatkozta az Autosprintnek. "Mindazonáltal akkor még nem lehetett tudni, hogy mire lesz képes, és azt sem tudtuk, hogy mennyire lesz erős az autónk."

Parr szerint az utóbbi tényező volt az, ami miatt Räikkönen végül nem a Williamst választotta. "A Williamshez akartam hozni Kimit 2012-re, de nem tudtam versenyképes autót garantálni neki" - ismerte el.

A finn pilóta végül a Lotushoz szerződött, amellyel a harmadik helyet szerezte meg az összetett pontversenyben. A csapat részéről többször kijelentették, hogy mennyire kellemes meglepetés volt nekik Räikkönen hozzáállása és motiváltsága.