Vágólapra másolva!
A mexikói tisztában van vele, hogy a mezőny egyik legjobb csapatánál más hozzáállással kell versenyeznie, mint a Saubernél. Szerinte nem csak rajta múlt, hogy tavaly az utolsó hat futamon nem tudott pontot szerezni.

A Saubertől a McLarenhez szerződő Sergio Pérez nagy tervekkel vág neki a 2013-as szezonnak, reális esélyt lát az idei bajnoki cím megszerzésére. Tisztában van vele azonban, hogy a siker érdekében meg kell változtatnia a hozzáállását, hiszen egy élcsapatnál minden téren a maximumot kell nyújtania. A Saubernél töltött első két F1-es idényében az időmérőkön kevésbé ért el kiemelkedő eredményeket, gyakran nagyszerű stratégiájának köszönhette, hogy jó helyen tudott célba érni.

"A Saubernél segített az a hozzáállás, hogy a futamokon próbáltuk kihozni a legtöbbet a lehetőségeinkből, az időmérő annyira nem volt fontos. Itt az a cél, hogy a pole pozíciót is megszerezzük, és a versenyt is megnyerjük" - magyarázta az Autosportnak. "Általában több kiállással gyorsabb a stratégia, ilyenkor végig keményen kell hajtanunk. Ezen a téren természetesen megpróbálok majd segíteni a stílusommal, és a gumikról szerzett tudásommal, de most máshogy kell megközelítenem a versenyeket."

Pérez szerdán jelent meg először a nyilvánosság előtt a McLaren wokingi főhadiszállásán, a következő heteket pedig kemény munkával fogja tölteni, hiszen minél előbb szeretne beilleszkedni a csapatba. Elsősorban a mérnökeivel próbál közös nevezőre jutni, hogy felkészülten várhassa a február 5-én kezdődő téli teszteket és az ausztráliai idénynyitót. "Melbourne-be már úgy akarok megérkezni, hogy jól felkészültem, és minden automatikusan megy - így nem kell sok mindenen gondolkoznom."

A fiatal mexikói tisztában van vele, hogy a McLarennél nagyobb nyomás alatt kell versenyeznie, de őt ez nem zavarja. "A McLarenhez érkező pilótáktól azt várják, hogy nyerjék meg az összes futamot, hiszen a legjobb csapatban versenyeznek - ha nem sikerül nyerniük, akkor valamit elrontottak" - mondta. "Ebből a szempontból nagyobb nyomásra számítok, de egy versenyző pont arra törekszik, hogy egy élcsapatban, a legjobb istállónál versenyezzen, és futamokat, bajnokságokat nyerjen."

Pérez nem tart attól, hogy a tavalyi idény végén mutatott formája a 2013-as évre is rányomja bélyegét. A szezon utolsó hat futamán - miután bejelentették új szerződését - egyetlen pontot sem tudott szerezni a Sauberrel, többször saját hibája miatt kellett lemondania a jó eredményről. "El kell fogadnom, hogy néhányszor hibáztam, de számos oka volt annak, hogy nem sikerült pontot szereznünk" - jelentette ki.

"Néha olyan pozíciókba sikerült feljönnöm, amire nem is számítottunk, de végül bizonyos okokból mégsem értünk el jó eredményt . Nem arról van szó, hogy nem készültem fel eléggé - bármelyik csapatnak dolgozom, mindig 100%-ot adok" - mondta, majd hozzátette, megpróbálja előnyére fordítani a tavalyi hibáit. "A negatívumokból többet lehet tanulni, mint a pozitívumokból."