Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok kockázatosnak tartja Hamilton átigazolását, mert a McLarennel ellentétben a Mercedesnek nem feltétlenül szükséges a Forma-1-es részvétel, ezért tartós sikertelenség esetén szívfájdalom nélkül megszüntethetik a csapatot.

Sokan megkérdőjelezik Lewis Hamilton döntésének helyességét a Mercedeshez szerződést illetően, hiszen eddigi autóversenyzői karrierjét a McLaren kötelékében töltötte, és nem tudni, hogyan tud teljesíteni majd új környezetben. A brit versenyző azzal indokolta a váltást, hogy új kihívásokat keres, amiben látszódik az a szándék, hogy bizonyítani akarja, önállóan is tud boldogulni.

"Mindig ez marad a szememben az a csapat, ahonnan származom. Jó lenne egyszer visszatérni ide" - mondta a McLarenről. "Most azonban szeretnék új tapasztalatokat szerezni. Kicsit úgy érzem magam, mintha elhagynám az otthonomat utazgatni. Egy másik céggel."

A Mercedes mindent megtesz, hogy Hamiltonnak versenyképes autót adjanak, a csapat éves költségvetését például a harmadával megemelték, 200 millió euróra. A vezérkarban tisztában vannak vele, hogy ezzel párhuzamosan a teher is nő rajtuk.

A háromszoros F1-es bajnok Jackie Stewart viszont attól fél, hogy Hamilton felsülhet a csapatváltással. "A McLarennek üzleti érdeke a Forma-1, míg a nagy autógyártók jönnek-mennek" - mondta a Metro brit kiadásának. "Van kockázata annak, ha az Ezüst Nyilak nem sikeresek, mivel csupán öt perc alatt meghozhatják az igazgatótanácsi döntést (az F1-es kivonulásról)." Utóbbi nem lenne teljesen váratlan, mert az utóbbi években a Honda, a BMW, a Toyota is váratlanul felszámolta a Forma-1-es programját.

Forrás: Mercedes

Stewart ugyanakkor megérti Hamilton indokait is. "Én megértem Lewis viselkedését. Fel akar nőni, már nem egy gokartos kisfiú" - mondta. "Bizonyos szempontból úgy érezte, hogy így kezelik őt. Érzelmi alapon hozott döntést, de lehet, hogy kiderül, nem ez volt a helyes."

Egy másik korábbi brit bajnok, Damon Hill viszont nemrég arról beszélt, hogy Hamilton kiteljesedhet a Mercedesnél, ha vezérként tekintenek rá. "Talán könnyebb felvenni ezt a szerepet, ha a csapat is vár az embertől némi iránymutatást" - közölte Hill. "Ezt Lewis is megtanulhatja, talán ő is megtalálja magában ezt a képességet."