Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint a német egy élcsapat autójában ismét sikeres lehetett volna, Schumacher azonban nem biztos ebben. Szerinte a Mercedes eredményesebb lehetne, ha több pénzt szánna az F1-es projektre.

Michael Schumacher hároméves kihagyás után, 2010-ben tért vissza a Forma-1-be, majd három szezont húzott le a Mercedes gyári csapatánál. A németek színeiben azonban nem tudott kimagasló eredményeket elérni, csupán egyszer, a 2012-es Európai Nagydíjon állhatott fel a dobogóra. A Mercedes egyik évben sem tudott olyan autót építeni, amellyel rendszeresen harcba szállhattak volna a győzelemért, a Schumachernél 16 évvel fiatalabb Nico Rosberg is csak egyszer tudott nyerni.

Bernie Ecclestone úgy véli, a Mercedes sikertelenségének semmi köze Schumacher teljesítményéhez. "Egy Red Bullban vagy egy Ferrariban újra győzött volna" - nyilatkozta a Corriere della Serának a németről. "Több garanciát kellett volna követelnie, mert az autója volt a hibás, mégis csorba esett a hírnevén."

Schumacher óvatosabban nyilatkozott, szerinte egy élcsapat autója sem garantálta volna számára a győzelmet. "Azzal egyetértek, hogy egy hasonlóan jó autóban én is az élmezőnyben harcoltam volna" - mondta az Auto Motor und Sportnak. "Az viszont jó kérdés, hogy arattam volna-e győzelmeket a jelenlegi Red Bullban vagy McLarenben."

Forrás: Mercedes GP

"Ez nem úgy működik, hogy az ember beül egy autóba, és azonnal nyerni tud" - magyarázta Schumacher, aki pályafutása első szakaszában 91 győzelmet aratott a Benetton és a Ferrari színeiben. Szerinte az is fontos, hogy az autó kedvezzen az adott versenyző stílusának. "Tudnék-e olyan gyors lenni egy (Sebastian) Vettelre szabott autóval, mint egy Schumacherre szabottal? Valószínűleg nem."

Schumacher szerint a Mercedes szerényebb eredményeiben a költségvetés is szerepet játszik, a németek ugyanis bevallottan kevesebb pénzt költenek az F1-es projektre, mint a többi élcsapat. "Ez is egy tényező. A Red Bull az évek során olyan infrastruktúrát épített ki, és akkora költségvetéssel gazdálkodnak, hogy minden helyzetre a lehető legjobb módszerrel tudnak válaszolni" - magyarázta. "A Ferrarinál is ugyanez volt a helyzet."