Vágólapra másolva!
A McLaren és a Force India után a Sauber is nyilvánosságra hozta, hogy mikor leplezi le idei modelljét. Távozó versenyzője, Sergio Pérez szerint akár a győzelemért is harcolhatnak vele.

A Sauber bejelentette, hogy február 2-án, a főhadiszállásának is otthont adó, svájci Hinwilben fogja bemutatni 2013-as versenyautóját, a C32-t egy nyilvános ceremónia keretében. A Force India egy, a McLaren két nappal korábban rukkol majd elő új modelljével, míg a kollektív tesztelés február 5-én, Jerezben veszi kezdetét.

Bár a Force Indiától átszerződő Nico Hülkenberg óvatosan nyilatkozott a Sauber idei kilátásairól, és nem akart dobogós helyezéseket ígérni, elődje, Sergio Pérez - aki a McLarenhez igazolt - biztos benne, hogy a csapat "ismét erős lesz." A tavalyi konstruktőri bajnokságot a 6. helyen zárták, mindössze 16 ponttal a Mercedes mögött.

"A szabályok nem változnak, úgyhogy nem látom be, miért ne lehetnének ismét nagyon ütőképesek" - mondta Pérez az Autosportnak. "Biztosra veszem, hogy lesznek versenyek, amikor a győzelmekért harcolnak majd. Ha jól szerepelnek, annak én is örülni fogok. Inkább ők legyenek sikeresek, mint mások."

Hülkenberg csapattársa a Saubernél az újonc Esteban Gutiérrez lesz.