Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone örülne, ha 2013-ban egy másik csapat érne fel a csúcsra. Az őt éles kritikákkal illető Montezemolo véleményével nem ért egyet, de továbbra is a barátjának tartja.

Bernie Ecclestone elárulta, nem bánná, ha 2013-ban megváltozna az erősorrend a Forma-1 élén, és zsinórban három szezon után végre nem a Red Bull és Sebastian Vettel szerezné meg a bajnoki címet. "Nem lenne túl rossz, ha megváltozna a helyzet a mezőny első felében, talán ismét a Ferrari állhatna az élre" - nyilatkozta a Corriere della Sera című olasz lapnak.

Sokak számára meglepő lehet, hogy Ecclestone pont a Ferrari sikereinek örülne, hiszen az utóbbi időben kemény kritikákat kapott az olaszok elnökétől, Luca di Montezemolótól. A legújabb nyilatkozatháború a Brazil Nagydíj után kezdődött, miután Ecclestone "kész röhejnek" minősítette, hogy a Ferrari kivizsgáltatta Sebastian Vettel állítólagos sárga zászlós előzését. Montezemolo azzal vágott vissza, hogy Ecclestone talán már túl idős a Forma-1 irányításához, és az elmúlt hetekben is többször utalt rá, hogy a sportágnak "modernebb szemléletű" vezetőkre van szüksége.

"Montezemolót továbbra is a barátomnak tekintem - biztos vagyok benne, hogy igazából nem gondolta komolyan, amit rólam mondott" - mondta a 82 éves brit, aki tagadja, hogy politikai megfontolásból fogta a Red Bull pártját a Ferrari ellen. "Csak annyit mondtam, hogy a Red Bull ismét megérdemelten nyerte meg a világbajnoki címeket, és nem értettem egyet azzal, hogy a Ferrari vizsgálatot kért Vettel állítólagos szabályszegése miatt."

Bár Ecclestone még alkalmasnak tartja magát az F1 irányítására, tisztában van vele, hogy a sportágnak valószínűleg új vezetőt kell keresnie, ha vádat emelnek ellene a vesztegetési ügyben. Ecclestone most ismét kijelentette, hogy ártatlannak tartja magát, és szerinte a Forma-1 is jobban jár, ha az ő kezében marad az irányítás.

"Vajon tőrbe akarnak csalni? Nem tudom, és nem is érdekel. Csak annyit tudok, hogy az emberek mindent megpróbálnak, ha pénzről van szó" - nyilatkozta a bírósági ügyről. "Korábban is mondtam, hogy az F1 más lenne nélkülem. Szerintem nem lenne jobb" - jelentette ki, majd hozzátette: egyelőre senkit nem lát, aki felvehetné az "új Ecclestone" szerepét.