Vágólapra másolva!
A szoros küzdelem mellett idén sem hiányoztak a megmosolyogtató és komikus jelenetek a Forma-1-es versenypályákon. Év végi csemegeként kiválogattuk belőlük a legjobbakat. Boldog újévet kívánunk minden kedves olvasónknak!

Forrás: AFP

A Forma-1 2012-es szezonja nem csupán drámákban, hanem mókás jelenetekben sem szűkölködött. Egy mulatságos válogatással búcsúzunk az óévtől.

Ezt Webber sem úszta meg

A Red Bull szokás szerint megadta a módját a futamgyőzelem megünneplésének Monacóban. Van már tapasztalatuk, hiszen az előző két évben is övék lett itt az elsőség, ezért várható volt, hogy megint a medencében kötnek ki a csapat tagjai, élükön - ezúttal - Mark Webberrel.


Schumacher az orráig sem látott

Annyira nem mulatságos, ha egy sport legsikeresebb művelője orbitális hibát vét, mégis sokakat megmosolyogtatott, amikor Michael Schumacher rossz rajtkockába állt fel a Hungaroringen. Hasonló mással is előfordult már, de itt kijött, hogy a hétszeres bajnoknak lassan talán tényleg ideje lenne végleg visszavonulnia, amit később be is jelentett. Vajon megromlott a látása, és ezért nem vette észre, hogy előtte üresen tátong egy rajtkocka? Egyébként azzal mentegetőzött, hogy túlságosan elmélyült a rajtprocedúrában.


Folyton az a Gangnam-style

Elnézést, hogy mi is ezzel jövünk, de a Koreai Nagydíj hétvégéjét nem lehetett megúszni a Gangnam-style nélkül. Az szinte mellékes, hogy a sláger előadója, PSY intette le a kockás zászlóval a futamot, a paddockban egész hétvégén szólt ez a zene, és a Forma-1 közösségéből sokan kipróbálták a tőle elválaszthatatlan táncot a vicces mozgáskultúrával. Versenyzők, csapattagok, riporterek, mindenki.


Räikkönen rádióműsora

Minden idők legemlékezetesebb rádiós beszólásait lökte be Kimi Räikkönen Abu-Dzabiban. A győzelem felé vezető úton a finn többször rápörkölt lotusos mérnökére, hogy legyen szíves, hagyja őt békén, zaklatások nélkül is tudja, hogy éppen mi merre hány méter. Aztán a dobogós interjú közben (Sebastian Vettellel együtt) megkoronázta az egészet pár trágár szóval is. A 2007-es bajnok egyébként egész évben szórakoztatta flegma, de szókinondó beszólásaival a közönséget.


Versenyzők kalapban

Jópofa ötlet volt, hogy az austini dobogón a texasi hagyományokhoz alkalmazkodva nem szponzori baseball-sapkát, hanem cowboy-kalapot kellett a fejükre húzniuk a versenyzőknek. A Pirelli akciója olyannyira bejött, hogy sokan érdeklődtek felőle, hol tudnának ilyen kalapot beszerezni. Hamilton pedig flörtölgetett kicsit a csinos lányokkal a ceremónia előtt.


Eltévedni a versenypályán

Lehet, hogy mégiscsak szüksége van Kiminek a rádiós segítségre? Brazíliában ugyanis az utolsó kanyarban történő kicsúszása után ravaszul egy olyan szervizúton át próbált visszaevickélni a versenybe, amely le volt zárva. Hiába mondta, hogy az régebben a pályára vezetett, internetes mémek sorát indította el - volt, aki szerint Räikkönen egy olcsó vodkás hirdetést megpillantva fordult arra, mások szerint nem tudott kiigazodni Sao Paulo útvesztőjében, vagy éppen az Apple zűrös navigációs rendszere kalauzolta őt félre.