Vágólapra másolva!
A Sauber után újabb két csapat 2013-as modellje teljesítette sikeresen az FIA kötelező töréstesztjeit. A hírek szerint a Mercedes elsősorban a váltón és az oldaldobozokon változtat.

A Sauber két héttel ezelőtt - a mezőnyből elsőként - elárulta, hogy a 2013-as modelljének váza már teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által előírt kötelező törésteszteket. Sajtóértesülések szerint a héten két istálló is csatlakozott a svájciakhoz: a spanyol El Mundo Deportivo úgy tudja, a Ferrari is sikerrel vette az akadályt, az Auto Motor und Sport szerint pedig a Mercedes autója is megfelelt a biztonsági előírásoknak.

A német magazin információ szerint a Mercedes jelentős módosításokkal próbál ütőképesebb autót építeni a következő idényre. Az új modell kisebb sebességváltót kap, az oldaldobozokat pedig teljesen átalakítják, hogy a Coanda-kipufogóhoz igazodjanak. A hátsó futóművet úgy tervezték meg, hogy a Pirelli 2013-ban debütáló új abroncsainak megfelelően minél szélesebb tartományban lehessen majd állítani.