Vágólapra másolva!
A csapat főtervezőjének tetszik a Red Bull által diktált filozófia. Egyelőre élvezi a munkát a Forma-1-ben, bár ahogy már többször célzott rá, valamikor váltani fog.

Adrian Newey az idei évre a kilencedik olyan autóját tervezte meg, amellyel valaki megszerezte a Forma-1-es versenyzői világbajnoki címet. Ezúttal, immár harmadik alkalommal Sebastian Vettel ért a csúcsra, aki nagyra értékeli a szakember teljesítményét. "Adrian káprázatos. Önbizalmat ad nekem és világverő autókat tervez. Hihetetlen élmény vele dolgozni" - mondta a német a Sporting Life-nak.

Newey korábban a Williamsnél és a McLarennél is dolgozott, és érthető módon bármelyik csapat szívesen látná - a Ferrari nem egyszer meg is környékezte őt. Egyelőre azonban jól érzi magát a Red Bullnál, bár nem titkolja, hogy előbb-utóbb más kihívások után szeretne nézni.

"Nagyszerű a Red Bull csapatánál dolgozni. Mindig úgy éreztem, hogy nem akarom az egész karrieremet az autóversenyzésben tölteni, főleg nem az F1-ben, de egyelőre élvezem. Amíg így marad, és mások munkát kínálnak, folytatni fogom" - nyilatkozta.

"Ez a csapat minimális szinten tartja az egoizmust és a politizálást, és olyan légkört próbál teremteni, ahol senki sem mutogat a másikra. Támogatjuk a kreativitást. Az eredményeink és a vb-címek mutatják, hogy ez kifizetődött."

Newey korábban megemlítette, hogy a jövőben például szívesen foglalkozna versenyhajók tervezésével.