Vágólapra másolva!
Ritkaságnak számít, de megfelelő ütemben haladnak a munkálatok egy új Forma-1-es versenypálya építése során. Bár az orosz helyszín csak 2014-ben debütál, a versenyirányítás épülete és a legalsó aszfaltréteg már majdnem készen van.

Az utóbbi években rendszeresen előfordult, hogy egy új Forma-1-es versenypálya csak az utolsó pillanatokra készült el, és nem sokkal az első nagydíja előtt vált biztossá, hogy valóban alkalmas lesz a versenyzésre. Ilyen bizonytalanság előzte meg többek között a koreai, indiai és az austini futamot is.

Az viszont kezd látszani, hogy a 2014-re tervezett első Orosz Nagydíj esetében nem kell hasonlótól tartani, ugyanis a szervezők közleménye szerint rendben haladnak a munkálatok. Kijelentették, hogy már több helyen lefektették a legalsó aszfaltréteget, a versenyirányítás épülete hamarosan elkészül, a bokszutca-épületek felhúzásának pedig tavasszal fognak nekilátni. A pálya tervezője, Hermann Tilke elégedett, korábbi nyilatkozata szerint minden az ütemterv szerint halad.

Az Orosz Nagydíjra 2020-ig Szocsiban, a téli olimpia helyszínén kerül sor, ahol sok épület és sportlétesítmény már szintén elkészült. Az aszfaltcsík hossza 5,95 kilométer lesz. Az építés költségeit korábban kétszázmillió dollárra becsülték.