Vágólapra másolva!
A Ferrari elnöke kijelentette, lassan eljön az ideje, hogy Ecclestone átadja a Forma-1 irányítását valaki másnak. Szerinte ez azért különösen fontos, mert a sportág most sikeres, és ilyenkor kell meghozni a jövőre vonatkozó döntéseket.

A Ferrarit irányító Luca di Montezemolo nem rejti véka alá a véleményét, hogy túl öregnek tartja a 82 éves Bernie Ecclestone-t a Forma-1 irányítására. Pár hete például erre utalva azt mondta, "az idős kor sokszor nem egyeztethető össze bizonyos pozíciókkal és felelősségekkel."

Az elnök az Independentnek adott interjújában kifejtette, a szemléletváltás szintén hasznos lenne az F1 menedzsmentjében. "Mindig mondom Bernie-nek, hogy vége az egyszemélyes show-knak az életben, már csapatokra van szükség" - mondta. "Modern beállítottságú emberekre van szükségünk. Ugyanez érvényes az én vállalatomra is. Néhány év múlva már nem én leszek a Ferrari vezére, hanem valaki más."

Szerinte lényeges, hogy a Forma-1-ben minél előbb változás legyen. "A világ változik, és a Ferrari szerepet akar játszani a jövőben. Ami az idei versenyt és az Egyesült Államokba való visszatérést illeti, nagyon jó volt a szezon" - nyilatkozta. "Azonban figyelni kell a jövőre is, és a jövőre vonatkozó döntéseket olyankor kell meghozni, amikor sikeresek vagyunk. Ha elszalasztjuk, kénytelenek vagyunk olyankor meghozni a döntést, amikor bajban vagyunk, és ez rossz. Közel állunk ahhoz, hogy egy új fejezetet nyissunk a Forma-1-ben, s bár elismerjük Bernie jó munkáját, tovább kell lépnünk."

A Forma-1 tulajdonosi körének idén három új tagja is lett a BlackRock, a Waddell & Reed és a Norges Bank Investment személyében. A sportágat már a tőzsdére is be akarták vezetni, de egyelőre elhalasztották ezt a lépést.