Vágólapra másolva!
Az MP4-28-at Nagy-Britanniában leplezik le. Martin Whitmarsh szerint a Forma-1-ben kiélezettebb küzdelem zajlik, mint valaha.

A Force India után a McLaren lett a második csapat, amely bejelentette, hogy mikor mutatja be 2013-as versenyautóját: az MP4-28-ról január 31-én fog lehullni a lepel egy egyelőre meg nem nevezett angliai helyszínen.

Bár idén a szezon egészére vetítve a McLaren tűnt a mezőny leggyorsabb autójának, így az istálló hét nagydíjgyőzelmet aratott, az egyéni világbajnokságban egyik versenyzőjük sem jutott be a legjobb három közé. A csapat főnöke, Martin Whitmarsh azt mondta, amióta 1989-ben csatlakozott McLarenhez, még sohasem volt olyan kiélezett a küzdelem, mint most.

"Ha visszatekintek az elmúlt huszonnégy évre, a mezőny szerintem a versenyzők és a csapatok terén is most képviseli a legmagasabb színvonalat" - jelentette ki. "A korábbiakhoz képest sokkal nehezebb hétvégéről hétvégére győzelmet aratni, és ezzel uralomra tenni szert, ami jó. Nagyszerű, hogy az utóbbi két-három idény ennyire izgalmas volt."

Whitmarsh szerint azért nem képes senki olyan fölényhez jutni, mint a 2000-es évek elején a Ferrari, mert "biztos költségvetésű csapatok versengenek egymással egy olyan korszakban, amikor a szabályok alig változnak, a gumikat viszont meglehetősen trükkös használni. Az idei szezon első felében nehéz volt kiismerni, hogy milyen szerepet játszanak a teljesítményünkben. A küzdelem e tényezők miatt vált ennyire szorossá."

A Force India már a hét elején nyilvánosságra hozta, hogy február 1-jén fog előrukkolni új modelljével. A csapat szeretné, ha az autója kapásból legalább az öt leggyorsabb között lenne.