Vágólapra másolva!
A csapat úgy döntött, megtartja az idén gyors, ugyanakkor sok balesetbe is belekeveredő francia versenyzőt. Grosjean nem érezte könnyűnek a decemberi várakozást a válaszra, és elismeri, félt, hogy mégsem kap szerződést.

A Lotus hétfőn megerősítette, hogy változatlan pilótafelállással fog indulni a Forma-1 következő idényében, azaz Kimi Räikkönent és Romain Grosjeant ültetik autóba. Előbbi helye végig szilárdnak tűnt, Grosjean szerződtetését azonban csak most véglegesítették.

"Romain nagy tehetség, és örülünk, hogy egy második szezonra is marad nálunk" - jelentette ki a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier. "Két kivételes versenyző, Romain és Kimi biztosítja a folytonosságot, és ezáltal jó helyzetben vagyunk, hogy az erős 2012-es évre építve a következő évben még jobb eredményeket érjünk el."

Az év első felében még szinte biztosnak tűnt, hogy az első teljes F1-es szezonját futó Grosjean marad a Lotusnál, mert a nyári szünetig néhány balesetet leszámítva jól szerepelt, háromszor is dobogóra állt. Utána viszont visszaesett a teljesítménye, és az interjúkban leginkább az általa okozott ütközések miatt kellett szabadkoznia. Végül a tabella nyolcadik helyén zárt 96 ponttal, melyből csak huszat gyűjtött az utolsó kilenc versenyen.

Forrás: AFP

A francia megkönnyebbülten nyugtázta, hogy kap lehetőséget a javításra. "Szuper, hogy mindenki támogat Enstone-ban (a csapat központjában). Nagyon várom, hogy meghálálhassam a bizalmat Ausztráliában, amikor kihajtunk a versenypályára" - mondta. "Sokat tanultam az első teljes Forma-1-es szezonomban, és az a célom, hogy ezeket a leckéket átültessem a gyakorlatba, és erősebben, kiegyensúlyozottabban szerepeljek jövőre."

Az Autosportnak elismerte, volt benne félelem, hogy elfogy a Lotus türelme. "Aggódtam. Nem volt könnyű része az évnek, hogy úgy mentem bele a decemberbe, hogy vége lett a versenyeknek, és még mindig vártam a válaszra " - nyilatkozta. Tudja, hogy száműznie kell a hibákat, és ezentúl a célba érést kell elsődlegesnek tekintenie - a csapat is ezt várja el tőle. "Azt akarják, hogy eljussak a futamok leintéséig. Mindössze ennyit kell tennünk" - közölte. "Idén belekeveredtem pár balesetbe, mert néha nem a megfelelő célokat követtem."

Grosjean ugyanakkor a hibák kielemzése mellett fontosnak tartja, hogy ne veszítsen a gyorsaságából.