Vágólapra másolva!
A németek Norbert Haug helyére szerződtették volna le a Red Bull csapatfőnökét, de Helmut Marko szerint a brit múlt héten hosszabbított a csapattal. Lauda elárulta, Haug magát tartotta felelősnek a sikertelenségért.

Egyelőre kérdéses, ki veszi át Norbert Haug helyét a Mercedesnél, miután a sportigazgató múlt héten bejelentette, távozik a csapattól. A német Bild úgy tudja, a gyártó a Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert nézte ki Haug lehetséges utódjának. Az osztrákok tanácsadója, Helmut Marko azonban elárulta, a németek túl későn akarták megkörnyékezni Hornert.

"Horner múlt héten szerződést hosszabbított velünk, mégpedig több évre" - jelentette ki. "A Mercedes elkésett." A Bild szerint Haug feladatkörét a jövőben két személy látja majd el: a Mercedes DTM-mel foglalkozó részlegét egy német szakember fogja irányítani, az F1-es csapattal pedig valaki más foglalkozik majd Brackley-ben. Azt kizártnak tartják, hogy Michael Schumacher veszi át Haug posztját, a Bild szerint a visszavonuló németet nem érdekli ez a munkakör.

A Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatója, Niki Lauda időközben elárulta, Haug azért mondott le a posztjáról, mert saját magát tartotta felelősnek a Mercedes idei, vártnál gyengébb eredményeiért. "Kedden először vettem részt új szerepkörömben a Mercedes igazgatótanácsi gyűlésén" - mondta Lauda a Welt am Sonntagnak. "Teljesen meglepett, amikor Haug a gyűlés végén lemondott."

"Megemelem előtte a kalapom, hiszen lényegében azt mondta, saját magát tartja felelősnek az idei gyenge szereplésért, és ebből levonta a megfelelő következtetést" - tette hozzá a korábbi háromszoros világbajnok. "Az ilyen magas pozícióban dolgozó menedzserek közül nagyon kevesen tennének így. Én személy szerint nagyon sajnálom, szerettem volna még együtt dolgozni vele."