Vágólapra másolva!
Sokan összefüggést látnak Niki Lauda új mercedeses szerepköre és Norbert Haug távozása között, de a sportigazgató szerint az osztráknak semmilyen szerepe nem volt a döntésben. Schumachernek hiányozni fog Haug.

A Mercedes csütörtökön hivatalos közleményben jelentette be, hogy a sportprogramjukat irányító Norbert Haug 22 év után elhagyja a gyártót. A döntés okát egyik fél sem nevezte meg, bár valószínűsíthető, hogy a Mercedes vártnál gyengébb Forma-1-es szereplése sem segítette Haug helyzetét.

A bejelentés után rögtön szárnyra kaptak olyan híresztelések, hogy a sportigazgató távozásában Niki Laudának is döntő szerepe lehetett. A korábbi háromszoros világbajnok szeptember végén csatlakozott a Mercedes menedzsmentjéhez, ügyvezetői jogkör nélküli igazgatóként segíti a csapatot. Egyesek szerint az osztrák minél nagyobb befolyásra szeretne szert tenni az istállón belül, később akár a csapatfőnöki pozíciót is megpályázhatja. Haug azonban tagadta, hogy Laudának bármilyen köze lenne a távozásához.

"Határozottan kijelenthetem, hogy az igazgatóság és én közös megegyezéssel hoztuk meg a döntést. Nikinek semmi köze nem volt hozzá" - mondta a SID hírügynökségnek. "Az évek során mindig tiszteltük egymást, a távozásom sem változtat ezen."

Lauda a német Sky csatornának nyilatkozva hozzátette, ő is csak a bejelentés alapján értesült a hírről. "Éppúgy meglepődtem, mint bárki más" - jelentette ki. "Én személy szerint sajnálom a távozását. Mindig jó volt a kapcsolatunk, és szerettem volna folytatni vele a közös munkát."

A visszavonuló Michael Schumacher, aki három évig dolgozott együtt Hauggal a Mercedesnél, szintén sajnálja a sportigazgató távozását. "Ez a lépés nagy fordulópontot jelent" - nyilatkozta a hivatalos honlapján. "Távozásával a sportban és a csapatunkban is nagy űrt hagy maga után."