Vágólapra másolva!
A F1 legbefolyásosabb embere nem sajnálja, hogy a HRT nem tud elindulni 2013-ban, ugyanis egy tízcsapatos mezőnyt tartana ideálisnak, és csak a Ferrarihoz ragaszkodik.

Az elmúlt három szezonban tizenkét csapat alkotta a Forma-1 mezőnyét, jövőre azonban csökken a létszám: a kilátástalan anyagi helyzete miatt eladásra kínált HRT nem talált vevőt a hivatalos nevezési határidő lejárta előtt, így őket nem láthatjuk 2013-ban. Bernie Ecclestone elárulta, egyáltalán nem sajnálja a kiscsapat megszűnését, sőt legszívesebben még egy istállónak is búcsút intene.

"Jobban szeretném, ha csak tíz istálló lenne" - mondta a Reutersnek. "Soha nem akartam tizenkettőt. Tíz csapatot könnyebb kezelni, a promóterek és a közlekedés szempontjából is. Tíz csapat ideálisabb lenne, feltéve, hogy nem veszítjük el a Ferrarit."

Bár az elmúlt hónapokban olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a HRT Ecclestone segítségével kerülhet ki az anyagi válságból, a 82 éves üzletember tagadja, hogy ez megfordult a fejében. Szerinte a mezőny leggyengébb csapatát senki nem akarta megvenni. "Nem hiszem, hogy bárki is meg akarta menteni őket" - vélekedett.