Vágólapra másolva!
A sikeres mérnök azt mondja, ha még jobban korlátozzák majd a szabályokat, számára elveszik a bajnokság különleges volta, és neki olyan lenne, mint egy GP1 nevű sorozat.

Adrian Newey szerint a sok szabállyal egyre jobban megkötik a tervezőmérnökök kezét, akik így nem tudnak nagy fejlesztéseket készíteni. A Red Bull szakembere úgy véli, ha tovább erősödik a folyamat, a Forma-1 elveszítheti a különlegességét. "Ha túlságosan beszabályozzák, számomra olyan lesz, mint egy 'GP1'. Csupán egy bajnokság neve, nem pedig a Forma-1" - jelentette ki Newey az Autosprintnek.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyik legutóbbi nagy horderejű intézkedése, a diffúzorba vezetett kipufogók betiltása ártott a Red Bullnak, mert a technikai módszert a leghatékonyabbra fejlesztő csapat erre a megoldásra hegyezte ki az autója fejlesztését. 2012 első felében szenvedtek is emiatt, és Newey elismerte, már az idény előtt is félt ettől.

"Sajnos már a szezon előtt rájöttünk, hogy időbe telik majd, mire megértjük az autónkat. Aggódtunk" - nyilatkozta.

A jelenlegi csapatát három versenyzői és konstruktőri bajnoki címhez segítő mérnök hozzátette, elege van abból, hogy az ellenfelek folyton gyanúsítgatják a Red Bullt.

"Valóban találtunk néhány lehetőséget, melyet talán nem támogatnak az előírások, de valójában nem tiltott. Ettől mások begerjednek, én azonban már belefáradtam, hogy folyamatosan támadnak minket, mert a többi csapat és az FIA mindig rajtunk tartja a szemét, és még nem találtak egyetlen szabályt sem, amelyet megszegtünk volna" - mondta Newey.