Vágólapra másolva!
Nem bánta meg, hogy a Mercedeshez igazolt, de első csapatát a családjának tekinti.

Miután a McLarent irányító Martin Whitmarsh egyértelművé tette, hogy bármikor visszafogadják, a 2013-tól a Mercedeshez átigazoló Lewis Hamilton is elismerte, később szívesen versenyezne újra első Forma-1-es csapatánál.

"Soha ne mondd, hogy soha. Szép időket töltöttem itt. Szerintem mindig úgy fogok visszagondolni rá, mint az otthonomra" - jelentette ki. "Mindig ez marad a szememben az a csapat, ahonnan származom. Jó lenne egyszer visszatérni ide. Most azonban szeretnék új tapasztalatokat szerezni."

"Kicsit úgy érzem magam, mintha elhagynám az otthonomat utazgatni. Egy másik céggel."

Habár Whitmarsh nem titkoltan abban bízik, hogy Hamilton megbánja az átigazolást, a brit versenyző az idén mindössze egy futamgyőzelmet arató, konstruktőri 5. helyezett Mercedesnél kezdetben nem számít sikerekre. Annak tudatában hozta meg a döntését, hogy átmenetileg küszködni fog.

A kérdésre, hogy bánja-e, Hamilton - aki egy medence partján üldögélve szánta el magát a váltásra - azt felelte: "Egyáltalán nem. Elégedett vagyok vele. Az ember nem élhet úgy, hogy folyton megbánja a lépéseit."

"A döntéseket meg kell hozni, aztán ki kell tartani mellettük. Akár helyesek, akár nem, ki kell hozni belőlük a maximumot, bízva benne, hogy a vesztett helyzetet is meg lehet fordítani."

A héten a Mercedes főnöke, Ross Brawn is azt állította, szerinte Hamilton titkon mégiscsak abban bízik, hogy már jövőre képes lehet győzelmeket aratni új csapatával.