Vágólapra másolva!
Schumacher rekordjait nehéz lenne megdöntenie, de Vettel egyre jobb teljesítményre lehet képes csapatfőnöke szerint. A Red Bull fennállása legnehezebb szezonján van túl, ám a téli szünetben sem pihenhet.

Christian Horner szerint Sebastian Vettel a jövőben még erősebb versenyzővé válhat, hiszen a 25 éves német még nem érte el pályafutása legjobb szakaszát. Vettel Brazíliában megszerezte sorozatban harmadik világbajnoki címét, ez a bravúr korábban csak Juan-Manuel Fangiónak és Michael Schumachernek sikerült. Bár a német még rendkívül fiatal, Christian Horner szerint nehéz lenne felülmúlnia Schumacher rekordjait.

"Nehéz elképzelni, hogy valaki több mint 91 futamot és 7 világbajnokságot nyerhet" - mondta az Autosportnak a visszavonuló német statisztikáira. "Sebastian 25 éves, de már van három világbajnoki címe, 101 futamából 26-ot megnyert. Több mint 40 dobogós helyezést és 34 pole pozíciót szerzett - figyelemreméltó az eddigi pályafutása."

"Versenyzőként folyamatosan fejlődni fog, egyre jobb lesz. Még nem láthattuk a legjobb formáját" - vélekedett a csapatfőnök, aki szerint manapság nehezebb kitűnni a mezőnyből. "Ma más a Forma-1, mint 15 évvel ezelőtt. Sokkal kiegyenlítettebb a küzdelem, hiszen mindenki ugyanazokat a gumikat használja, ugyanannyit tesztelhetnek, és a motorok teljesítményét is korlátozzák."

Forrás: AFP

Bár a Red Bull sorozatban harmadszor nyerte meg az egyéni és a konstruktőri világbajnokságot, Horner szerint nem bízhatják el magukat a 2013-as idény előtt, a siker érdekében nem állhatnak le a munkával. Ahhoz, hogy a jövőben is eredményesek legyenek, tanulniuk kell a 2012-es szezonban tapasztalt nehézségekből. A csapatfőnök szerint az idei szezon nagyon nehéz volt a Red Bull számára, de ez is erősebbé tette őket.

"Ez egyre nehezebb, nem pedig könnyebb lesz. A három győztes évünk közül kétségkívül ez volt a legkeményebb. Meg kellett mutatnunk, milyen erős a csapatunk, így sikerült visszaküzdenünk magunkat az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címért folyó harcba" - magyarázta. "Félelmetes ellenfeleink vannak - ők sem fogják átaludni a téli szünetet, így nekünk is fejlődnünk kell."

"Nagyon biztos alapokra építhetünk. Az is jó kiindulópont lenne, ha az idei autónkkal kezdenénk meg a következő szezont. A Forma-1 azonban soha nem áll meg, folyamatosan fejlődnünk és javulnunk kell."