Vágólapra másolva!
Az FIA levelét megkapták, lezártnak tekintik az ügyet. Úgy érzik, kötelességük volt kivizsgáltatni.

A Ferrari pénteken délelőtt közleményben tudatta, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) válaszlevelét elfogadva lezártnak tekinti a Sebastian Vettel feltételezett sárga zászlós előzéséről szóló ügyet.

Röviddel korábban, "az átláthatóság kedvéért" az FIA is hivatalos közleményben ismerte el, hogy a Ferrari kikérte az állásfoglalásukat a gyanús manőverről. Bár Bernie Ecclestone szerint ez hiba volt, a maranellói istállónál kötelességüknek érezték utánajárni a történteknek.

"Az FIA-nak küldött levéllel semmiképpen nem az volt a célunk, hogy aláássuk a verseny végeredményét" - írták. "De tízezrével kerestek meg minket az ügyben a világ minden tájáról, ezért kötelességünk volt foglalkozni vele, arra kérve az FIA-t, hogy vizsgálja ki az incidenst, amely nem csupán a Ferrari szurkolók, hanem a Forma-1 összes rajongójának szemében árnyékot vetett volna a világbajnokságra."

"A Ferrari tudomásul veszi az FIA ma reggeli válaszlevelében foglaltakat, így lezártnak tekinti az ügyet."

Az FIA megerősítette, hogy Vettel nem követett el szabálysértést, ezért "a versenyirányítás fel sem terjesztette az esetet a sportfelügyelőknek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!