Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy csapattársa van előnyösebb helyzetben, de a 2013-ban is Vettel legyőzése lesz a célja. Úgy véli, kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtania a versenyeken.

Mark Webber a negyedik szezonját töltötte Sebastian Vettel csapattársaként a Red Bullnál, és negyedszer is kikapott tőle az év végi összesítésben. A német idén megszerezte sorozatban harmadik világbajnoki címét, Webber teljesítménye viszont csak a tabella 6. helyére volt elég. Az ausztrál tisztában van vele, hogy Vettel a Red Bull első számú versenyzője, de a következő szezonnak sem a címvédő segédjeként akar nekivágni.

"Sebastian formáját látva kétségtelen, hogy ő van jobb helyzetben" - idézi Webbert a Reuters. "De ez nem csak csapaton belül van így - sorozatban három bajnoki címet nyert, így mindenki őt próbálja legyőzni."

"Nem gondolom, hogy segítenem kellene őt. Saját magamért versenyzek, a lehető legjobb eredményt szeretném elérni" - szögezte le Webber, aki az idényzáró Brazil Nagydíj előtt is kijelentette, nem Vettel támogatására törekszik majd a futamon.

Webber biztató eredményekkel kezdte a 2012-es idényt, és az időmérőkön is közelebb került csapattársához, mint az előző években. A szezon második felében azonban nem sikerült egyenletes teljesítményt nyújtania. "Egyszerűen arról van szó, hogy nem voltunk olyan kiegyensúlyozottak, mint 2010-ben és 2011-ben. Az időmérőt tekintve sokat léptem előre, de a futamokon más volt a helyzet" - magyarázta.

"Nem voltunk elég erősek a szezon végéhez közeledve. Nagyon kicsi különbségekről beszélhetünk - az ember észre sem veszi, és egy-két kiesés után máris hátrányba kerül a pontversenyben."