Vágólapra másolva!
A brit csalódott a kiesését okozó Hülkenberg viselkedésében, aki elnézést sem kért tőle, és sajnálja, hogy így kellett befejeznie McLaren-es pályafutását. A győztes Button élete egyik legnehezebb versenyének tartja a Brazil Nagydíjat.

A pole pozícióból induló Lewis Hamilton mindenképpen győzelemmel szeretett volna búcsúzni a McLarentől, és egy ideig úgy tűnt, ez sikerülhet is neki: csapattársával, Jenson Buttonnal sokáig a futam meglepetésembere, Nico Hülkenberg ellen harcoltak az első helyért. Hamilton a 48. körben előzte meg az addig vezető németet, aki a 7 körrel később megpróbálta visszavenni tőle a pozíciót. Az 1-es kanyarban azonban a Force India megcsúszott, és kiütötte Hamiltont a versenyből.

"Elég szerencsétlen helyzet volt" - nyilatkozta az eset után a rendkívül csalódott brit, aki sportszerűtlennek tartja Hülkenberg viselkedését. "A srác még bocsánatot sem kért tőlem, ez sokat elmond róla. Ez történik akkor, ha az ember kevésbé tapasztalt versenyzők ellen harcol."

A világbajnokság 4. helyén végző Hamilton vegyes érzelmekkel zárja McLarenes pályafutását. "Vezettük a versenyt, de nem tudtunk célba érni. Mindig az a célom, hogy befejezzem a futamot" - mondta. "2007-ben éreztem hasonlót" - tette hozzá a Kimi Räikkönen ellen elveszített bajnoki címre utalva. "Elég tompának éreztem magam."

"Ugyanakkor izgatott is vagyok, ha a jövőre gondolok. A következő szezon egy új kezdet lesz számomra, és remélhetőleg a szerencse is mellém áll majd" - nyilatkozta a Mercedeshez szerződő brit, aki idén a McLaren sorozatos műszaki hibái miatt szállt ki korán a bajnoki címért zajló küzdelemből.

Button csapattársa és Hülkenberg ütközését kihasználva megnyerte a versenyt, de a futam után úgy nyilatkozott, élete egyik legkeményebb futamán van túl. Győzelmét többek között annak köszönhette, hogy a futam első felében - a mezőny nagy részével ellentétben - nem váltott intermediate gumikra. "Nagyon trükkös körülmények között kellett versenyeznünk, és sokszor azt gondoltuk, hogy az interek lennének a megfelelő abroncsok" - ismerte el.

"Folyamatosan blokkoltak a kerekeim - a határon autóztam, miközben arra vártam, hogy a csapat tájékoztasson a körülményekről. Ilyenkor nem csak az autó vezetésére kell koncentrálnunk, hanem minden információról tudnunk kell" - magyarázta Button, majd hozzátette, sajnálja Hamiltont. "Szeretnék elbúcsúzni tőle. Nagyszerű három évet töltöttünk együtt - ezt ma is bebizonyítottuk, amikor az első tíz körben egymás ellen csatáztunk."