Vágólapra másolva!
A Red Bullnál nem bánják túlzottan, hogy kikaptak a McLarentől a szezonzáró Brazil Nagydíj időmérőjén. Webber nem akar segíteni Vettelnek.

A Red Bull kiszorult az első rajtsorból az idényzáró Brazil Nagydíjon, és a vb-címért küzdő Sebastian Vettel Korea óta először vereséget szenvedett csapattársától, Mark Webbertől, de a csapatnál így is elégedettek, hiszen a németnek elég lesz riválisa, Fernando Alonso előtt végeznie, aki Pastor Maldonado büntetése után a 7. helyről fog indulni.

Vettel kissé rosszkedvűen fogadta a 4. helyezést - legutóbb hét fordulóval ezelőtt, Monzában végzett ennyire hátul -, bár tudta, hogy az első csatát így is ő nyerte meg. Szerinte "nem katasztrofális" az eredménye. "A Q2 jól sikerült, de a Q3-ban futott első mért köröm során elkövettem egy hibát a 4-es kanyarnál. A másodikkal már elégedettebb voltam, ám az sem lett elég gyors" - ismerte el.

"Kicsit mehettem volna jobban, úgyhogy át akarom tanulmányozni az adatokat, hogy lássam, hol javíthattam volna. Ettől függetlenül jó formában vagyunk, és egész hétvégén erősek voltunk, szóval majd meglátjuk, mire megyünk a versenyen - meg fogjuk tenni, ami tőlünk telik."

A Red Bullt irányító Christian Horner "erős eredménynek" nevezte a 3-4. helyet, és örült neki, hogy az időmérő előtt eleredő eső buktatóit sikerült elkerülniük. Ugyanakkor hozzátette: "Mostantól a versenyre koncentrálunk, amelyet, ha hihetünk az előrejelzéseknek, el fog áztatni az eső. A mi célunk csak annyi lesz, hogy ezekből a pozíciókból indulva minél több pontot szerezzünk."

Forrás: AFP

Webber közvetlenül csapattársa mellé, a 3. rajtkockába kvalifikálta magát a hepehupás interlagosi pályán, és figyelmeztette Vettelt, hogy nem áll szándékában őt segíteni. "Holnap önmagamra fogok koncentrálni, hogy minél tisztább versenyem legyen" - jelentette ki. "Száz százalékig a saját autómmal foglalkozok majd."

Az ausztrál úgy érezte, kihozta a maximumot az időmérőből, bár elismerte: "Csalódás volt, hogy nem tudtuk beverekedni magunkat az első rajtsorba. Azt hittem, a köröm elég jól sikerült hozzá, egy tizeddel mégis lemaradtunk róla."

Bár egyesek felvetették, hogy Alonso csapattársa, az 5. helyről induló Felipe Massa veszélyesen közel lesz hozzá, és akár össze is ütközhet vele az első kanyarban, Vettel azt állította, nem aggódik emiatt. "Az autónkon van visszapillantó-tükör, még ha remélhetőleg nem is kell majd használnunk. Ahogy kialszanak a rajtlámpák, máris megpróbálom majd támadni az előlem startolókat" - ígérte.

Azt pedig cáfolta, hogy a Q3 elején azért sodródott le a műfűre a 4-es kanyar mellett, mert a vb-döntő miatt nagy nyomás nehezedett rá. "Egyszerűen keményen nyomtam a gázt, ahogy mindig. Hibáztam, és ezzel elvesztettem a lendületemet" - mondta. "De tudtam, hogy lesz még egy lehetőségem, ami nagyon fontos volt. Az sem lett életem legjobb köre, ha viszont nem tehettem volna meg, már előtte sem vállalok kockázatot."

"A második körrel meglehetősen elégedett voltam, mégsem bizonyult elég gyorsnak. Alighanem túl óvatos voltam itt-ott, és ezzel veszítettem egy kis időt."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!