Vágólapra másolva!
A korábbi csapatfőnököt nem sújtja le a brit távozása, biztos benne, hogy mások is tudnak világbajnokságot nyerni a McLarennel. Hamilton tökéletes búcsúra készül Brazíliában.

A hétvégi Brazil Nagydíj különleges verseny lesz Lewis Hamilton és a McLaren számára, hiszen a brit utolsó versenyét futja annál a csapatnál, amely gyerekkorában felfedezte és azóta támogatja őt. Bár az elmúlt 13 évben Hamilton volt az egyetlen versenyző, aki világbajnoki címet tudott nyerni a McLarennel, az istálló korábbi főnöke, Ron Dennis szerint ő is pótolható.

Dennis úgy véli, a csapat mindig "nagyobb volt, mint bármelyik versenyző", hiába váltották egymást világsztárok a McLarennél. "Versenyzett nálunk Ayrton (Senna), (Alain) Prost, Niki (Lauda), Mika (Häkkinen), Keke (Rosberg) - sok világbajnokságot nyertünk az évek során, és a jövőben ismét bajnokok leszünk" - jelentette ki Dennis, majd hozzátette, nincsenek negatív érzései Hamilton távozásával kapcsolatban.

"Minden jót kívánok neki" - mondta. "Nem érzek olyasmit, amit állítólag éreznem kellene - teljesen nyugodt vagyok, nem vagyok mérges. Természetesen az ember ilyenkor visszagondol az együtt átélt, szép időszakra, de a mi csapatunk csak azért létezik, hogy nyerjen. Jövőre és a későbbi években is nyerünk majd futamokat, remélhetőleg világbajnokságokat is."

Hamilton közben elszántan készül az idei utolsó futamra, ahol mindenképpen szeretné megismételni az USA Nagydíjon mutatott teljesítményét. "Ez lesz az utolsó versenyen egy McLaren volánja mögött, ezért az egész csapatnak megígérem, hogy a futam összes körében mindent beleadok majd" - fogadkozott. "Az austini győzelmem életem egyik legjobb versenye volt. A hétvégén Brazíliában is szeretnék nyerni, hogy tökéletes búcsúajéndékot adhassak a csapatnak."

Bár Hamilton számos izgalmas pillanatot élt már át Brazíliában, nyerni még egyszer sem tudott. "2007-ben majdnem megnyertem itt a bajnokságot, ez 2008-ban sikerült is az utolsó kanyarban. 2009-ben úgy vezettem, mint egy őrült, hogy felérhessek a dobogóra" - emlékezett vissza a korábbi évekre. "De soha nem nyertem, ezért most ez lesz a célom."

Hamiltonnak még arra is van esélye, hogy megelőzze Kimi Räikkönent a világbajnokság harmadik helyéért folyó küzdelemben, jelenleg 16 pont közöttük a különbség.