Vágólapra másolva!
A verseny eddig mindhárom évben veszteségesnek bizonyult, de szervezők szerint Dél-Korea hosszú távon sokat profitálhat a nagydíjból.

A Koreai Nagydíj szervezői bejelentették, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is komoly veszteségeket könyvelhettek el a futam után. A nagydíj 2010 óta szerepel a versenynaptárban, akkor 50 millió dollárt veszítettek a megrendezésével, egy évvel később pedig körülbelül 40 milliós veszteség érte a szervezőket. Idén a verseny működtetésével kapcsolatos veszteségek összesen 36.4 millió dollárt tesznek ki.

A futamnak hétéves Forma-1-es szerződése van, de már tavaly szerették volna újratárgyalni Bernie Ecclestone-nal a megállapodás részleteit, mivel a jelenlegi rendezési díjat túl magasnak találják. Az anyagi nehézségek ellenére a verseny szervezői biztosak benne, hogy a futam hosszú távon életképesnek bizonyul, és még nyereséget is hoz Dél-Koreának.

"Még nehéz megmondani, hogy a veszteség milyen hatással lesz a következő évre" - nyilatkozta az egyik szervező a Reutersnek. "Bár sokan aggódnak miatta, a sorozatban három évben elkönyvelt veszteség csak a nagydíj rövid távú hatása. Hosszú távon a Forma-1 egyre több hasznot hoz majd az országnak. Új utakat nyit meg a dél-koreai autógyártók előtt, és új iparágak fejlődését is elősegítheti."