Vágólapra másolva!
Úgy véli, a hétvégén kevésbé lesz érzelmes a Forma-1-es búcsúja, mint amikor 2006-ban először vonult vissza. A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn tisztelgett a német teljesítménye előtt.

Különleges meglepetéssel készülnek a Brazil Nagydíj szervezői Michael Schumacher számára, aki a hétvégén valószínűleg utoljára áll rajthoz a Forma-1-ben. 2006-ban már visszavonult egyszer, de 2010-ben visszatért a Mercedes színeiben, amellyel ugyan meg sem közelítette korábbi sikereit, időnként mégis megvillantotta képességeit.

A csapat futamelőzetesében Schumacher megköszönte a szurkolók támogatását, és kifejezte abbéli reményét, hogy egy szép versennyel zárja le karrierjét. "A távozásom a Forma-1-ből most valószínűleg kevésbé lesz érzelmes, mint 2006-ban, amikor még harcban álltam a bajnoki címért, és ezért nagyobb volt a felhajtás" - jelentette ki. "Ezúttal nagyobb figyelmet fordíthatok a búcsúra, és remélhetőleg jobban át tudom majd élni az érzést.."

A Mercedes csapatfőnöke ugyanakkor érzelmes hétvégére számít, és egyúttal tiszteleg a sisakját szögre akasztó klasszis előtt. "Nagyon élveztük a közös munkát Michaellel az elmúlt három évben, sok hasznunk származott belőle. Tisztelettel tartozom a kitartásáért, a szenvedélyéért és csapatszelleméért" - mondta Ross Brawn. "Úgy érzem, ő az egyik, ha nem a legjobb versenyző a Forma-1 történelmében. Minden jót kívánunk a jövőjéhez."

A Mercedesszel kapcsolatos hír, hogy immár a versenyistálló egészét a Daimler birtokolja, miután fokozatosan megvásárolták az Aabar eredetileg 40 százalékos részesedését.