Vágólapra másolva!
Úgy véli, a rutinhiány miatt Sergio Péreznek nehéz feladata lesz 2013 elején a McLarennél, ezért nem is számít arra, hogy új csapattársa azonnal az élmezőnyben fog küzdeni.

A McLaren új versenyzőfelállással vág neki a következő Forma-1-es idénynek: a csapatot 2010 óta erősítő Jenson Button mellé a 22 éves Sergio Pérezt szerződtették le a Saubertől. Button gyorsnak tartja a mexikóit, aki azonban szerinte eleinte még nem lesz képes a közvetlen élmezőnyben harcolni.

"Nem tudom, kapásból gyors lesz-e, de lehet, hogy meglepetést okoz nekünk az első versenyen" - mondta a 2009-es világbajnok. "Az érzésem az, hogy ütőképes lesz, de mivel még nincs rutinja, nem gondolom, hogy a következő szezon elején mindjárt az élmezőnybe kerül."

A McLarent irányító Martin Whitmarsh korábban célzott rá, hogy Péreznek külön nehézséget jelenthet megbirkózni az élcsapatoknál tapasztalható óriási nyomással. Egyelőre viszont nem aggasztja, hogy sorozatos hibákkal hívja fel magára a figyelmet azóta, hogy bejelentették a szerződtetését.

Maga Pérez sem fújja fel ezt, mivel úgy véli, egy ideig még úgysem tudja elhallgattatni a kritikusait. "Jövőre a legjobb csapathoz kerülök, ezért mindig lesznek kérdőjelek (velem kapcsolatban), amíg nem teljesítek folyamatosan a McLarennél. Ez nem zavar" - nyilatkozta az Autosportnak.

Pérez kálváriája Japánban kezdődött, ahol Hamilton támadása közben kipördült, a következő három versenyen pedig kisebb-nagyobb ütközésekbe keveredett bele, és a hétvégi austini futamon is csak tizenegyedik lett. Ettől függetlenül határozottan kijelentette, hogy még teljes erőbedobással küzd a Sauberért.

"Úgy vélem, néhány versenyen jobb pozícióba juttattam az autót, mint előzetesen lehetségesnek gondoltuk" - közölte. "Szóval úgy érzem, szép munkát végzek, csak valamilyen okból kifolyólag nem jön össze a megfelelő végeredmény."

"Arra összpontosítok, hogy száz százalékot nyújtsak itt, és ezt csinálom minden egyes alkalommal, amikor a Saubernél vezetek."