Vágólapra másolva!
Úgy véli, ez volt a titka annak, hogy sikerült legyőznie a bajnokság éllovasát Austinban. Örül, hogy sok balszerencse után végre neki kedveztek a lekörözések. A leintés után annyira kiabált örömében, hogy majdnem elment a hangja.

Lewis Hamilton a negyedik győzelmét aratta a szezonban, de hiába csak a bajnokságot vezető Sebastian Vettel áll előtte ezen a téren, így sem tudott előrébb mászni a tabellán a negyedik helynél, mivel korábban több műszaki hibát elszenvedett. Az USA Nagydíjon viszont bírta a strapát alatta a McLaren, méghozzá olyan jól, hogy a győzelemig repítette őt.

A brit - Mark Webbertől vereséget szenvedve - egyetlen pozíció elvesztésével megúszta, hogy a pálya porosabb oldaláról kellett rajtolnia, és később mindkét Red Bullt sikerült levadásznia. "Lewis gyorsan utolérte és lehagyta Markot, majd megközelítette Sebet" - elevenítette fel a verseny első szakaszát Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke. "Hosszú és pörgős csatát vívott a két nagyszerű versenyző, akik csúcsformában vezettek, az autóik között egyszer sem nőtt a távolság néhány méter fölé."

Hamilton hosszú időn át üldözte Vettelt, ám a DRS használatával sem igazán tudta megközelíteni a Red Bullt. "Nem voltunk rosszak az első etapban, de nehéz volt követni és megelőzni (Vettelt). Miközben próbálkoztam, blokkoltak a kerekeket, ezért tönkrementek a gumijaim" - mondta.

"Nagyon nehéz követni valakit az első szektorban a 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es kanyarokon át, mert akkora a tempó. Ő mindig a 9-es kanyar kijáratánál növelte az előnyét. Az a legfontosabb rész, ott tudta egy másodperc fölé tornászni a különbséget, én pedig kínlódtam, hogy közel maradjak hozzá."

Hamilton egy lekörözött, nevezetesen Narain Karthikeyan személyében kapott segítséget, aki a 42. körben feltartotta Vettelt a tempós S-kanyaroknál. "Amikor végre elég közel értem hozzá, az első szektorban felzárkóztam mögé, és tényleg szerephez jutottak a lekörözendők. De előtte hányszor fordult elő, hogy én jártam rosszul emiatt? Most viszont jól jött ki a lépés, és már tudtam, hogy ez lesz az a kör. Feltekertem a motort a maximális fordulatszámra. Behúzódtam a belső ívre, ő azonban keményen védekezett. Erre kimentem inkább, ahol rám húzta az autóját, úgyhogy mázlim volt" - nyilatkozta Hamilton.

Forrás: McLaren

Vettel berágott Karthikeyanra, Hamiltonnak azonban már nem tudott visszavágni, így a brité lett a győzelem. A másik McLarent vezető Jenson Button lehetőségeit behatárolta, hogy az időmérő középső etapjában kiesett a gázpedál hibája miatt, így csak a 12. helyről rajtolhatott. Ennek ellenére is értékes pontokat szerzett.

"Jól szórakoztam ma délután, rengeteg szép csatában vettem részt" - értékelt. "Nehéz feladatot jelentett a pálya koszos oldaláról indulni, és az első kör végére vissza is estem a 15. helyre, szóval valószínűleg az 5. hely volt számomra a legjobb elérhető eredmény."

A McLaren 14 pontra faragta le a hátrányát a Ferrarival szemben a konstruktőri bajnokságban, tehát még van esélye a második hely megszerzésére.