Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint az amerikai futam nagyobb sikernek bizonyult, mint amire előzetesen számítani lehetett. Jövőre még több nézőt várnak.

Sokáig kérdéses volt, milyen fogadtatásban részesül a Forma-1 Texasban, hiszen a legutóbbi amerikai verseny helyszínén, Indianapolisban nem bizonyult túl sikeresnek a nagydíj. Az F1 ötéves kihagyás után tért vissza az Egyesült Államokba, és Bernie Ecclestone örömére a futam rendkívül népszerűnek bizonyult az Austinba kilátogató rajongók és a csapatok körében is.

A Forma-1 nagyura elárulta, a hétvégén látottak magasan felülmúlták a várakozásait, különösen annak fényében, hogy a pálya egy évvel ezelőtt még súlyos anyagi gondokkal küzdött. "Tizenkét hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem is lesz itt verseny" - nyilatkozta az Autosportnak. "Minden jól alakult, mindenki elégedett. Úgy tűnik, Austinban mindenki boldog. Jó érzés, amikor sikerül létrehoznunk egy sikeres versenyt."

Forrás: AFP

Az USA Nagydíj három napja alatt összesen 250 ezer néző látogatott ki a pályára, a vasárnapi futamot is több mint százezren látták a helyszínen. Ecclestone reméli, hogy jövőre is hasonló lesz az érdeklődés. "A második évben mindig nehezebb ekkora tömeget vonzani egy eseményre" - ismerte el. "De látszik, hogy itt támogatnak minket, ez nagyszerű. A kormányzó azt mondta, jövőre még ennél is több néző várható."

A rajongók bizonyára vasárnap sem unatkoztak, az előzésekkel tarkított verseny az utolsó körökig nyitott volt Lewis Hamilton és Sebastian Vettel között. Christian Horner úgy véli, a Forma-1-nek a jövőben is hasonló izgalmakat kell biztosítania ahhoz, hogy népszerű maradjon Amerikában.

"Jó versenyt láthattunk, és a rajongók megmutatták a lelkesedésüket. A közönség és a város is fantasztikus volt. Úgy látszik, az F1 nagy siker lett Texasban" - mondta a Red Bull csapatfőnöke. "A pálya is remek, a versenyzők élvezték a vezetést."