Vágólapra másolva!
Úgy véli, az időmérőn nem fog közel egy másodpercet verni a mezőnyre a Red Bull versenyzője. A másik McLarent vezető Lewis Hamilton ugyanakkor nem biztos benne, hogy az ő autójával is elérhető Vettel pénteki legjobb körideje.

Sebastian Vettel kiemelkedett a mezőnyből az USA Nagydíj pénteki edzésnapján, ugyanis már az első tréningen olyan köridőt (1:38.125-öt) jegyzett a kemény gumikkal, amelyet még délután, kedvezőbb körülmények között, a lágyabb gumikon sem tudott senki megközelíteni, a második gyakorláson pedig 1:37.718-ra javított.

A McLaren párosa ettől jelentősen elmaradt, Lewis Hamilton és Jenson Button pénteki legjobbja egy másodperccel gyengébb volt. Button azonban nem hiszi, hogy Vettel tényleg ennyivel az üldözői előtt járna. "Nem hiszem, hogy egy másodperces eltérés várható köztünk az időmérőn, szerintem szorosabb lesz az eredmény" - mondta.

"A Red Bull autója nagyon gyors, és Seb nagyon gyors vele" - ismerte el. "Egyértelműen őket kell majd legyőzni az időmérőn, azonban nem gondolom, hogy akkora lenne a különbség, mint amekkorának látszik." Azt ugyanakkor nem feltételezi, hogy a Red Bull szándékosan kevés benzinnel küldte volna ki Vettelt.

Forrás: McLaren

Hamiltont elbizonytalanította a címvédő formája. "Fogalmam sincs, honnan rántotta el ezt a köridőt, de nagyon gyors volt. Nem tudom, mi is képesek lennénk-e ilyen tempóra" - közölte. "Délelőtt az volt a fő nehézségünk, hogy működésre bírjuk a gumikat a hűvös időben, de holnapig végrehajtunk néhány változtatást. Egyértelműen képesek lehetünk a javulásra."

A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe szintén megemlítette a két edzés között, hogy "sokkolta" a csapatot a pálya tapadásának hiánya az első edzésen. Elmondása szerint Button úgy fogalmazott, hogy olyan különös érzése volt, mintha raliautót vezetne.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!