Vágólapra másolva!
A Caterham finn versenyzője bevallotta, hogy jövőre nem feltétlenül kap majd pilótaülést az F1-ben. Ha így alakul, a jövő heti Brazil Nagydíj lesz az utolsó versenye.

Az egykor a McLarennél is versenyző, futamgyőzelmet is arató 31 éves finn Forma-1-es karrierje veszélybe került, mivel jelenlegi munkaadója, a Caterham súlyos anyagi problémákkal küzd. A gondok hátterében az áll, hogy az istálló idén nagy valószínűséggel elveszíti a konstruktőri világbajnokság 10. helyét a Marussiával szemben, amivel hozzávetőleg 26,6 millió dollárt bukhat a jogdíjakból származó bevételekből.

A már így is hitelekből élő csapat a pletykák szerint az erős szponzori háttérrel rendelkező Giedo van der Garde-ot igazolná le 2013-ra Heikki Kovalainen helyére. A 27 éves holland idén két futamot nyert a GP2-ben, és a bajnokság 6. helyén végzett.

Kovalainennek ebben az esetben valószínűleg a tesztpilótai állást ajánlanák fel, de ő azt állítja, így nem maradna az istállónál. "Ha nem versenyezhetek, inkább valami teljesen mást fogok csinálni" - nyilatkozta a holland RTL-nek. "Van pár ötletem, de komolyan még nem gondolkodtam rajta. Nem nagyon érdekel semmi más a Forma-1-es kívül, még a sportautók sem. DTM? Nem. Amerika? Nem. Igazából csak a ralizás foglalkoztat, de már láttuk, hogy az milyen nehéz" - utalt honfitársa, Kimi Räikkönen két évig tartó küszködésére a WRC-ben.

Ha Kovalainen nem szerez pontot a hátralévő két versenyen, megdöntheti az olasz Piercarlo Ghinzani rekordját, aki a Forma-1 történetében a legtöbb futamon vett részt zsinórban pontszerzés nélkül. Kovalainen legutóbb a 2009-es Szingapúri Nagydíjon szerzett pontot, amikor a 7. lett a McLarennel, azóta 59 versenyen nem sikerült pontot szereznie. "Természetesen jobban örülnék, ha a zsinórban legtöbb pontszerzés rekordját tartanám, de ez van" - kommentálta a finn.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!